Τον περιμένουν στη γωνία

Ταυτόχρονα όμως του στέλνουν διακριτικά αλλά σαφή «μηνύματα» ότι δεν έχει λάβει «λευκή επιταγή» και πως αν δεν τηρήσει τις ισορροπίες και δεν σεβαστεί τα πρόσωπα, η θητεία του κάθε άλλο παρά ανέφελη θα είναι. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να έχει ενεργό ρόλο στη δράση του κόμματος εντός του Κοινοβουλίου, όπως έχει διαμηνύσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει απαθής στα όσα θα γίνονται εσωκομματικά. Κάθε άλλο, λένε οι στενοί συνεργάτες του. Είναι γεγονός ότι τα πρώτα δείγματα γραφής κάθε άλλο παρά έχουν ενθουσιάσει τα συγκεκριμένα στελέχη και ως προς τις πολιτικές θέσεις αλλά και ως προς τα πρόσωπα. Η αλλαγή γραμμής στο ζήτημα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) και των τηλεοπτικών συχνοτήτων έχει ενοχλήσει πολλούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρεί ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μητσοτάκης στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία ότι η παράταξη δεν επιθυμεί την αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας στον χώρο αυτό.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ενόχληση από την απόφασή του να ορίσει σε θέση αντιπροέδρου τον Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ως βουλευτής του ΛΑΟΣ υπήρξε «πολέμιος και υβριστής» της Νέας Δημοκρατίας. «Η κίνησή του αυτή δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την ιστορία της παράταξης», υπογραμμίζουν γαλάζιοι βουλευτές. Επιπλέον, η επιλογή αυτή του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει τα «παζάρια» και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι προκειμένου να καταφέρει να εκλεγεί αρχηγός. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα ανακύψουν προβλήματα στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας εντός του Κοινοβουλίου, καθώς οι βουλευτές θα πρέπει να συνεννοούνται ή και να παίρνουν οδηγίες από τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή.

Κριτική ασκείται στον κ. Μητσοτάκη και για την επιλογή του να εντάξει στο στενό επιτελείο του τον πρώην βουλευτή Ν. Γεωργιάδη, αν και γνώριζε -όπως λέγεται- εδώ και πολύ καιρό την υπόθεση που τον αφορούσε και είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Αρχική του πρόθεση ήταν να τον τοποθετήσει επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά το ανέβαλε, καθώς η υπόθεση είχε δικαστική εξέλιξη, ωστόσο δεν έκρινε σκόπιμο να τον απομακρύνει από την παράταξη, προκαλώντας -όπως ήταν φυσικό- τη δυσφορία αρκετών στελεχών και την οργή άλλων, με κάποιους από τους τελευταίους -λένε οι πληροφορίες- να του διαμηνύουν «να κάνει αυτό που πρέπει», διαφορετικά «θα έχει προβλήματα». Κατόπιν αυτών, η… οικειοθελής αποχώρηση κατέστη αναγκαία και αναπόφευκτη. Η αίσθηση των περισσότερων στελεχών είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης, με «όπλο» τις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι θέλει να απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το κόμμα και τις ισορροπίες του. «Αν αυτό έχει κατά νου, η θητεία του στην αρχηγία θα είναι σύντομη», προειδοποιούν οι πλέον θερμόαιμοι.

Πρώτη ήττα…

Σαφές μήνυμα προς τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας συνιστούν τα αποτελέσματα των εκλογών για τον αντικαταστάτη του Γ. Κουμουτσάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο τελευταίος αποχώρησε μετά την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου Τύπου της παράταξης. Ο κ. Μητσοτάκης στήριξε τον Δ. Μαραβέλια, ωστόσο εξελέγη ο Β. Κορομάντζος, που είχε τη στήριξη του Β. Μεϊμαράκη. Η εξέλιξη αυτή αποτιμάται ως η πρώτη εσωκομματική ήττα για τον κ. Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ