Πόλεμος Παναθηναϊκού – Κοντονή

Ο Παναθηναϊκός, ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης, και οι οπαδοί του έχουν κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά του ζακυνθινού πολιτικού, τον οποίο ευθέως κατηγορούν ότι τα… έχει κάνει πλακάκια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και επιδιώκει, όχι την κάθαρση αλλά τη συγκάλυψη των… εγκλημάτων στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον Κοντονή «σύμμαχο της εγκληματικής οργάνωσης και φίλο του Βαγγέλη Μαρινάκη». Οι οπαδοί των «πρασίνων» έκαναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΝΔ και απειλούν την κυβέρνηση ότι θα τους βρει απέναντί της. Μάλιστα έστειλαν μήνυμα στον Κοντονή ότι «τελείωσε» και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Ο υφυπουργός πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας πως ο ίδιος ο Αλαφούζος του είχε πει ότι «η Θύρα 13 θα έπρεπε να κλείσει γιατί έχει καταστρέψει τον Παναθηναϊκό» και υπενθύμισε πως έχει πράξει αναλόγως σε περιπτώσεις που αφορούν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Αυτό πυροδότησε νέα έκρηξη από πλευράς Παναθηναϊκού, που κατηγόρησε τον υφυπουργό πως «μπέρδεψε τον Αλαφούζο με τον φίλο του, Βαγγέλη Μαρινάκη» και την ίδια ημέρα αρνήθηκε να παραστεί στη συγκέντρωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας που έγινε στο γραφείο του Κοντονή. Επιτέθηκε, μάλιστα, εκ νέου στον τελευταίο, κατηγορώντας τον για… συνωμοσία με τον «υπόδικο Γιώργο Μποροβήλο».

Επίθεση στον κ. Κοντονή εξαπέλυσε όμως για πολλά θέματα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Ολόκληρη η συνέντευξη ήταν ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του Σταύρου Κοντονή, που «έχει κηρύξει πόλεμο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Ο υφυπουργός μιλάει για παράλογη στάση του Παναθηναϊκού, που θέλει να μεταθέσει τις ευθύνες αλλού, και δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω.

Ο πόλεμος, λοιπόν, μαίνεται και είναι άγνωστο πώς θα καταλήξει. Πάντως, από πλευράς Παναθηναϊκού ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον δρόμο του ΠΑΟΚ και να ζητήσουν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Κοντονή, που του δίνει το δικαίωμα να προχωρά σε διοικητικές κυρώσεις σε βάρος ομάδων για σοβαρά επεισόδια.

Ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού έστειλε πάντως νέο τελεσίγραφο στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Είμαστε στο όριο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα διακόψω το πρωτάθλημα. Το κράτος δεν έχει άλλη λύση αν δεν λυθεί το θέμα της βίας. Το ίδιο το ποδόσφαιρο αυτοκαταστρέφεται, πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την Πολιτεία. Τα φαινόμενα βίας δεν θα γίνουν πλέον ανεκτά, δεν θα υπάρχει άλλη ανοχή.

Θέλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ισονομία και το καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να δηλητηριάζεται η ελληνική κοινωνία και η νεολαία από φαινόμενα βίας. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ακόμη κατηγόρησε τους παράγοντες ότι φοβούνται να υποδείξουν τους ταραξίες στην αστυνομία. Και όπως τους είπε «δεν κάνετε τίποτα για να φύγουν από το γήπεδο».


Σχολιάστε εδώ