Ποιοι κορυφαίοι του Μαξίμου διαφωνούν με το Ασφαλιστικό

Ο πρώτος που έχει εξαρχής διαφωνήσει με την πρόταση Κατρούγκαλου είναι ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης Θόδωρος Μιχόπουλος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού) συνομιλούν με ειδικούς περί την κοινωνική ασφάλιση, μεταξύ των οποίων είναι και ο Σάββας Ρομπόλης. Ειδικότερα, ο Θ. Μιχόπουλος έχει καταθέσει εδώ και καιρό την πλήρη διαφωνία του με το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, ενώ ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού έχει τονίσει την ανάγκη μείωσης των εισφορών για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ σύμφωνα δε, με ορισμένες πληροφορίες είχε και επαφές με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Κορυφαίοι παράγοντες του Μαξίμου, που έχουν εκδηλώσει με τη σειρά τους διαφωνίες στο σχέδιο και δείχνουν ιδιαίτερα θορυβημένοι από τον ξεσηκωμό των αγροτών, δρομολόγησαν την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εργασίας, Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με επικεφαλής την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Η συνέντευξη φαίνεται ότι ανοίγει τον δρόμο για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους αγρότες, αλλά εμμέσως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αναμένεται να τις ανακοινώσει μεθαύριο, Τρίτη, στη Βουλή ο πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ