Ο κρυμμένος θησαυρός του Τσίπρα

Σε χαλαρές συζητήσεις με παράγοντες, όχι κομματικούς, αυτό που λέει είναι: «Αν είχα 20 δισ. ευρώ, δεν θα είχα κανέναν ανάγκη. Θα έφτιαχνα μια αναπτυξιακή τράπεζα, που θα έδινε ρευστότητα, και θα έπαιρνε αμέσως μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης». Μόνο που δεν τα έχει…

Πολλά έχει ποντάρει στις λίστες με τα δισεκατομμύρια του μαύρου χρήματος, που αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής και μίζας από το πάρτι των προμηθειών του Δημοσίου, από εξοπλισμούς, κατασκευαστικά έργα κ.λπ. Ήδη η λίστα Βεστφαλίας – Ρηνανίας, με τους 10.530 έλληνες… ευπατρίδηδες, την οποία μας έκανε δώρο ο υπουργός Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου κ. Μπόριανς (Αλήθεια, πώς τόση προθυμία; Λέτε να ευελπιστεί σε κάτι; Και τι μπορεί να είναι αυτό;), μπορεί να προσφέρει από 1 μέχρι 2 δισ. ευρώ, ενώ μπορούν να αντληθούν και κάποια δισ. ευρώ από τις λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν και από τη λίστα της Τράπεζας της Ελλάδος με τους 52.000 Έλληνες που έβγαλαν έξω γύρω στα 22 δισ. ευρώ, πολλοί από τους οποίους, ύστερα από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι έχουν… πρόβλημα και έχουν αρχίσει οι κλήσεις να περάσουν από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς «διά υπόθεσή σας»!

Από τη λίστα Μπόριανς συνεχώς ταυτοποιούνται ονόματα και αρκετά είναι τα… λαβράκια που βγαίνουν στον αφρό. Οι λογαριασμοί που ερευνώνται κατά προτεραιότητα είναι εκείνοι που έχουν συνολικό ποσό πάνω από 1.000.000 ευρώ. Ήδη αρκετοί από εκείνους που το όνομά τους είναι στη λίστα πηγαίνουν και υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, για να καταβάλουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους αναλογούν.

Να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (η οποία μας είχε δώσει ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας επίσημο αντίγραφο της επονομαζόμενης τότε λίστας Φαλτσιανί, η οποία μετά καθιερώθηκε ως λίστα Λαγκάρντ), την ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

Σε αυτόν, λοιπόν, τον κρυμμένο θησαυρό ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση…


Σχολιάστε εδώ