Οι «παπαγάλοι» κάνουν ζημιά

Δυστυχώς, αυτός ο νεαρός έδειξε από την πρώτη στιγμή όχι ανεπαρκής (αυτό δεν θα το έλεγα πριν λήξει η θητεία του), αλλά απίστευτα γρουσούζης. Αν θυμάμαι καλά, η πρώτη του εμφάνιση -στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό- συνοδεύτηκε από γκάφα (δηλαδή ήττα). Ήταν αποτέλεσμα που πιστεύω πως ο Γιάννης Αναστασίου θα είχε αποφύγει.

Ακολούθησε η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννενα για τη ρεβάνς του Κυπέλου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μπορεί αυτή η ήττα να μην έβλαψε σοβαρά την αθηναϊκή ομάδα, εντούτοις ήταν ένα γερό χαστούκι στο μάγουλο του προπονητή και μόνο, αφού χρειαζόταν μερικά θετικά αποτελέσματα ώστε να αρχίσει να στερεώνει την καριέρα του στην Αθήνα, ωστόσο άφησε την ευκαιρία να χαθεί.

Τελευταίο στραπάτσο ήταν η αποτυχία της ομάδας του να ολοκληρώσει νικηφόρα την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο εντός έδρας. Μπορεί το ματς να διεξήχθη χωρίς οπαδούς, όμως ουδείς εγγυάται ότι η παρουσία τους θα ενίσχυε την προσπάθεια των παικτών. Και αυτό σημειώνεται μετά λόγου γνώσεως.

Κι όμως, σχεδόν σε όλα τα Μέσα -και όχι μόνο στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ του Αλαφούζου…- οι απόψεις που ακούστηκαν και γράφηκαν αφορούσαν την εξαιρετική απόδοση της ομάδας του Παναθηναϊκού, την οποία έστησε άριστα ο Στραματσιόνι και τέτοια. Επρόκειτο για «παπαγαλισμό», απίστευτα ενοχλητικό και ελάχιστα χρήσιμο. Διότι -διάβολε- τι θα κατέθεταν οι (μάλλον «πράσινοι»…) «παπαγάλοι» – θαυμαστές του ιταλού κόουτς, αν η ομάδα είχε ηττηθεί από τον Πανιώνιο; Δηλαδή από αντίπαλο πολύ μεγάλης ένδειας, που αναγκάζεται να ξεπουλήσει τον κορυφαίο του κυνηγό ώστε να βάλει πέντε φράγκα στο ταμείο και να μπορέσει να εξασφαλίσει εξουσιοδότηση για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα;

Ο Παναθηναϊκός έχει μπλέξει για τα καλά. Και όχι μόνο αγωνιστικά, που δεν πείθει. Έχει μπλέξει και με τα χρέη του και με την Πολιτεία (δηλαδή τον Κοντονή, ο οποίος -τιμωρώντας- κάνει σωστά τη δουλειά του, άσχετα αν δυσκολεύεται να εφαρμόσει τον νόμο του προς όλες τις κατευθύνσεις…).

Τι πρέπει να γίνει;

Η ταπεινότητά μου θα καταθέσει από αυτήν τη στήλη κάποιες απόψεις: Κατ’ αρχάς, να χαμηλώσουν οι τόνοι και οι ανόητοι λεονταρισμοί της διοίκησης για μάχες χαρακωμάτων στα δικαστήρια. Ουδείς θα τιμωρούσε τον Παναθηναϊκό με σκληρές ποινές και κλείσιμο των «αμαρτωλών εξεδρών» του, αν δεν είχε δικαίωμα να το κάνει. Ακολούθως, η διοίκηση να ψάξει από τώρα να βρει έναν σοβαρό προπονητή φιλόδοξο και φιλότιμο και όχι κάποιον «τουρίστα», που θα καταφθάσει στην Αθήνα για τον υπέροχο αττικό ουρανό και τον εύκολο μισθό. Κυρίως, όμως, οι παλαιοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Αλαφούζο και μετράει η άποψή τους στο κλαμπ, θα πρέπει να επιβάλουν απόψεις που θα οργανώσουν το έργο των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Εκεί βρίσκεται η μελλοντική λύση και όχι στους γερασμένους αλλοδαπούς, που εισπράττουν πολλά και δίνουν ελάχιστα στο «τριφύλλι».

[email protected]


Σχολιάστε εδώ