Επιφυλακτικός ο Ομήρου για άμεση λύση του Κυπριακού

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τις πιέσεις τους προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ούτως ώστε η οριστική λύση του προβλήματος να δοθεί εντός των προσεχών μηνών. Λύση που, λαμβάνοντας υπόψη την αδιαλλαξία της Τουρκίας και τις απαιτήσεις που εγείρει κατά καιρούς η ηγεσία του ψευδοκράτους, δεν θα καλύπτει πλήρως τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Ελληνισμού γενικότερα.

Σε διάστημα λίγων ημερών (εντός του Ιανουαρίου) ήρθαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Ν. Παπαδόπουλος και η Επιτροπή Άμυνας της Κυπριακής Βουλής. Κατά την παραμονή του στη χώρα μας ο κ. Ομήρου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη κ.ά.

Σε όλους τους συνομιλητές του ο κ. Ομήρου εξέφρασε τον προβληματισμό και τις ανησυχίες του σχετικά με όσα μεθοδεύονται στο παρασκήνιο για την επίλυση του Κυπριακού. Στις επίσημες δηλώσεις του πάντως εμφανίσθηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τα σενάρια που κάνουν λόγο για τη λύση που επίκειται. «Όσοι εκφράζουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις να στραφούν προς την Τουρκία, η οποία δεν έχει δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας συνεχίζει να τηρεί αδιάλλακτη στάση.


Σχολιάστε εδώ