Επί του πιεστηρίου

Για κορόιδα περνάει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τους… ιθαγενείς. Πίσω στις εποχές με τα καθρεφτάκια, με τα οποία ξεγέλαγαν τους ιθαγενείς οι… πολιτισμένοι ευρωπαίοι αποικιοκράτες, παραπέμπουν οι… μειωμένες αντικειμενικές αξίες. Οι μειώσεις είναι ψύλλος στ’ άχυρα σε σχέση με την τεράστια πτώση της αξίας των ακινήτων, που φτάνει στο 70% και παραπάνω. Για τα μάτια του κόσμου κατέβασαν τις αντικειμενικές αξίες και ο ιδιοκτήτης θα συνεχίσει να πληρώνει το «χαράτσι» -ΕΝΦΙΑ λέγεται- για ανύπαρκτες αξίες…

***

Την τιμητική της έχει η Κεφαλονιά, η πατρίδα μας. Το Σάββατο 6 του Φλεβάρη στις 11 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Άλκη Αργυριάδη» του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή θα βραβεύσει σε τιμητική εκδήλωση τον καθηγητή της Ιατρικής Κ. Φώτη Παυλάτο και τους μαθητές της Κεφαλονιάς που πρώτευσαν στις Πανελλήνιες του 2015. Να σημειώσω ότι ο Γιώργος και η Μάρη Βεργωτή είναι από τους μεγάλους ευεργέτες του νησιού. Μετά τους σεισμούς του 1953, που ισοπέδωσαν την Κεφαλονιά, έφτιαξαν ένα ολόκληρο νέο χωριό, τα Κουρκουμελάτα, το χωριό τους, κάνοντας τα πάντα καινούργια και με το κλειδί στο χέρι των κατοίκων του.

***

Επιτέλους, από καιρό έπρεπε να είχαν επιβληθεί κανόνες και έλεγχοι στη λειτουργία των εταιρειών δημοσκοπήσεων και στα αποτελέσματα που βγάζουν. Πάρα πολλά έχουν ακουστεί. Ότι υπάρχουν εταιρείες που έτσι και πληρώσεις καλά σου δίνουν ό,τι αποτέλεσμα θέλεις. Δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα του ο αρχηγός της ΝΔ και βγήκαν γκάλοπ που έφερναν τον Μητσοτάκη να προηγείται 3 και 5 μονάδες του Τσίπρα. Και προχθές έσκασε γκάλοπ άλλης εταιρείας που έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά 8 μονάδες περίπου. Έλεος… Σε αυτά τα άθλια παιγνίδια, που δεν εμπλέκονται μόνο μια δυο εταιρείες, και τα οποία επηρεάζουν την ψήφο πολλών πολιτών, ευχόμαστε να βάλει τέλος το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ. Κρέτσος. Και οι κατεργάρηδες να κάτσουν στο σκαμνί.

***

Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του προέδρου του ΤΕΕ Γ. Στασινού, ο οποίος έχει σηκώσει μεγάλο αντιπολιτευτικό βάρος κατά του Ασφαλιστικού και της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ θεωρείται φίλα προσκείμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ σύντομα το ΤΕΕ θα ανεβάσει ακόμα μεγαλύτερες στροφές, με κινητοποιήσεις ιδιαίτερα ακτιβιστικές για τα δεδομένα του φορέα.


Σχολιάστε εδώ