Γιατί οι Αγγελόπουλοι πήραν πίσω τον Παπανικολάου

Η απόφαση του Ολυμπιακού να κάνει και πάλι δικό του τον Κώστα Παπανικολάου, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν καιγόταν για παίκτη στο «3» , είναι μία κίνηση για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της ομάδας. Οι Πειραιώτες αυτήν τη στιγμή δεν καιγόντουσαν για ενίσχυση, αλλά στην περίπτωση του έλληνα φόργουορντ, επειδή είναι ένα παιδί «ερυθρόλευκο», δεμένο με τον σύλλογο, που σήκωσε δύο Ευρωλίγκες με τους «ερυθρόλευκους», σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές του δυνατότητες, οι Πειραιώτες έκαναν μια εξαίρεση.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν γινόταν να αφήσουν να χαθεί ένα δικό τους παιδί, πάνω στο οποίο πίστεψαν, πόνταραν και επένδυσαν το καλοκαίρι του 2009 (όταν τον πήραν μόλις 19 χρονών από τον Άρη, δίνοντας 1 εκατ. ευρώ), το οποίο μεγάλωσε, ανδρώθηκε και εξελίχθηκε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δεν είναι όμως μόνο το συναισθηματικό κομμάτι, το οποίο λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι και το αγωνιστικό. Ο Ολυμπιακός ενισχύεται με έναν πρωτοκλασάτο small forward (που παίζει και στο «4»), ο οποίος έκανε θραύση στη Euroleague τα προηγούμενα χρόνια. Απέκτησε έναν έλληνα διεθνή παίκτη και με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει ακόμη περισσότερο τον γηγενή κορμό της ομάδας.

Έκανε δικό του έναν αθλητή ο οποίος είναι μόλις 25 ετών (τον ερχόμενο Αύγουστο θα γίνει 26), έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του, διαθέτοντας, πλέον, εμπειρίες και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο (ΝΒΑ, Euroleague). Έναν παίκτη ο οποίος γνωρίζει άριστα την ομάδα, τα αποδυτήριά της αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία της. Έναν μπασκετμπολίστα που έχει δεθεί με την ομάδα, κάτι που το απέδειξε στην πράξη, καθώς απέρριψε άλλες ομάδες και προτάσεις που θα του πρόσφεραν σίγουρο χρόνο συμμετοχής και περισσότερα χρήματα (μεταξύ των οποίων και του Παναθηναϊκού). Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έφεραν πίσω τον Κώστα Παπανικολάου για το παρόν και κυρίως το μέλλον της ομάδας και είναι σίγουροι ότι ο «Pap» θα ακολουθήσει τον δρόμο του Πρίντεζη, που κι αυτός έφυγε για να επιστρέψει δριμύτερος.


Σχολιάστε εδώ