Όλα τα… λεφτά οι εκλογές στην ΕΠΟ

Και τι φέρεται να είπε στον διαιτητή Κουκουλάκη, που σφύριξε το ματς; «Εμάς μας στήνετε στον τοίχο. Έρχεστε εδώ και μας παίζετε 50-50. Όμως βλέπετε τι γίνεται με τον Ολυμπιακό που δίνουν συνέχεια πέναλτι».

Και συνέχισε: «Δεν γίνεται να έρχεστε εδώ και να το παίζετε πενηνταρίσιοι, ενώ πηγαίνουν οι άλλοι και δίνουν πέναλτι. Τελειώνουν οι νεκροκεφαλές και οι γκρανκάσες από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάνε φυλακή. Τελείωσαν αυτά που ξέρατε».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Μελισσανίδη για «νεκροκεφαλές και γκρανκάσες» στις κάμερες.

Το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό. Ο Μελισσανίδης στον Νότο και ο Σαββίδης στον Βορρά έχουν σηκώσει τα μανίκια και δουλεύουν για να πάρουν την ΕΠΟ στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Αλαφούζος περιορίζεται σε δεύτερο ρόλο, αφού οι δυνατότητες παρέμβασης που έχει είναι περιορισμένες. Έβαλε υπεύθυνο για το θέμα τον Χρήστο Παναγόπουλο, αλλά ξέρει πως αυτόνομα δεν μπορεί να παίξει «μπάλα».

Ωστόσο κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης δεν στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχει ξεκινήσει… περιοδείες ανά την Ελλάδα και, όπως αφήνει να διαρρεύσει, «λαμβάνει από παντού θετικά μηνύματα». Προσδοκά, μάλιστα, να βρει λύση και για το «νέο σπίτι των Εθνικών ομάδων», προκειμένου να το ρίξει στο τραπέζι ως ατού.

Αυτή… η παρέμβαση του Μελισσανίδη στον Κουκουλάκη έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να ξιφουλκήσουν κατά του «Τίγρη». Όπως χαρακτηριστικά λένε αυτοί «ο Μελισσανίδης, ο μέγας εξυγιαντής, δεν γουστάρει το πενήντα – πενήντα. Γι’ αυτό παλεύει να ρίξει την ΕΠΟ. Τα συμφέροντά του κοιτάζει. Μη λέει ότι αν φύγουν οι νεκροκεφαλές και οι γκρανκάσες, θα φτιάξει το ποδόσφαιρο. Γιατί θα έρθουν άλλες νεκροκεφαλές και γκρανκάσες».

Και υπενθυμίζουν τη ρήση του Βίκτωρα Μητρόπουλου, όταν όλοι οι μεγάλοι συνασπίστηκαν για να τον κάνουν στην άκρη. «Στο πρώτο ανάποδο πέναλτι η συμμαχία θα τιναχθεί στον αέρα». Όπως κι έγινε.

Άλλωστε η ποδοσφαιρική πιάτσα δεν ξεχνά το γεγονός ότι ο Ιβάν σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος είχε δηλώσει ότι «ο Μελισσανίδης είναι φίλος μου, αλλά αν θελήσει να γίνει νέος Μαρινάκης θα με βρει απέναντί του», ενώ επισημαίνει ότι φέτος η διαιτησία έχει πάει… πρίμα τον «Δικέφαλο» του Βορρά, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου δεν δόθηκε στους «κιτρινόμαυρους» στο 1-1 ένα καθαρό πέναλτι. Τότε ο Μελισσανίδης είχε κάνει λόγο για «ξεκάθαρο ανθρώπινο λάθος» και ο στόχος, φυσικά, γι’ αυτό ξεκάθαρος. Να μη διαταραχθούν οι σχέσεις και να μη διαρραγεί το μέτωπο κατά του Μαρινάκη.


Σχολιάστε εδώ