Υπήρχε σχέδιο Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του αποκάλυψε ότι την επίμαχη περίοδο (καλοκαίρι του 2015) είχαν τεθεί υπόψη του βάσιμες πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις πηγές του, ότι ο κ. Λαφαζάνης και ένας αριθμός ατόμων ιδεολογικά προσκείμενων σε αυτόν σχεδίαζαν να εισβάλουν στο Νομισματοκοπείο και να δεσμεύσουν τα περίπου 20 δισ. που υπήρχαν εκεί, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη βασικών αναγκών που θα προέκυπταν από τη σύγκρουση με τους δανειστές, ενώ ταυτόχρονα θα δρομολογούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Μάλιστα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τους πρώην πρωθυπουργούς. Την ύπαρξη του σχεδίου επιβεβαίωσε εμμέσως και το Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι αυτοί που ονειρεύονταν την εισβολή στο Νομισματοκοπείο, σήμερα βρίσκονται εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Αντιδρώντας στις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο κ. Λαφαζάνης τις χαρακτήρισε «ψευδείς αθλιότητες» και δήλωσε πως με τα λεγόμενά του εξυπηρετεί σκοπιμότητες και σκοτεινά συμφέροντα. Υπενθυμίζεται ότι για το επίμαχο σχέδιο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, είχε μιλήσει ο κ. Λαφαζάνης σε συγκέντρωση στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας («Όσκαρ»). Η εκδήλωση είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ενώ είχε απαγορευτεί και η είσοδος στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Τότε ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να είχε πει μεταξύ άλλων: «Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Αυτό θα έπρεπε να το είχαμε κάνει ήδη ή μπορούμε να το κάνουμε
τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, και στο μεσοδιάστημα θα χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα». Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι «έχω μπλέξει με τρελούς!». Ο κ. Λαφαζάνης είχε υποστηρίξει τότε ότι τις σχετικές φήμες για το σχέδιο τις είχε διακινήσει το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να προετοιμάσουν το κλίμα για την υποταγή της κυβέρνησης στους δανειστές.

Παρών και ο Βαρουφάκης

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι τότε συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Παν. Λαφαζάνη και τον Γιάνη Βαρουφάκη, όπου είχαν συζητηθεί τα περί Plan B, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον τότε υπουργό Οικονομικών αν έχει κάποιο σχέδιο. Η απάντησή του ήταν «όχι, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε μια έξοδο από το ευρώ θα έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού»!


Σχολιάστε εδώ