Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Γυρεύοντας πήγαινε για διαγραφή.

@Είχε προηγηθεί η δήλωση, την ημέρα της ψηφοφορίας, της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππά, μέσω του twitter της. «Ελπίζω πραγματικά να βγει την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να ακουστεί ένας μεταρρυθμιστικός λόγος»! Και μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης, απολύοντας τους δημοτικούς αστυνομικούς και τις καθαρίστριες, χέρι χέρι με τους άλλους μεταρρυθμιστές, τον Άδωνη και τον Βορίδη. Η… λογική, ολοφάνερη: Να πέσει ο Τσίπρας κι ας πάει και το παλιάμπελο, το ΠΑΣΟΚ.

@Στην ίδια γραμμή πάνω – κάτω και ο Βενιζέλος και πολιτικοί οπαδοί του, που ξαφνικά είδαν φως. Ότι ο Κυριάκος μπορεί να παίξει το χαρτί της… υπευθυνότητας και της… μεταρρύθμισης! Και ότι πλέον υπάρχει ελπίδα!

@Θα το πω ωμά. Μου μυρίζουν αρραβωνιάσματα…

@Το ίδιο φαίνεται ότι οσφραίνεται και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, γι’ αυτό και τη Δευτέρα βγήκε και τους προσγείωσε λέγοντας: «Μας χωρίζει άβυσσος με τον Μητσοτάκη» – μήνυμα προς όλους εκείνους τους… συντρόφους που ξαφνικά ερωτεύτηκαν τον Μητσοτάκη, ονειρευόμενοι κάποιο υπουργείο! Και για να πάρουν σοβαρά το στίγμα της, τέθηκε εκτός ΚΟ ο Λεωνίδας. Θα τρίζουν τα κόκαλα των Σπαρτιατών.

***

Και τα δύο…

Ρωτήθηκε ο συγγραφέας Ξενοφώντας Μπρουντζάκης ποιο ήταν το βιβλίο που τον έκανε να θυμώσει και η απάντησή του στη σχετική στήλη στο πολιτιστικό ένθετο της «Καθημερινής» ήταν: «Τα εξής δύο στη συσκευασία του ενός: «Η οργή του Ανδρέα» της Δήμητρας Παπανδρέου και το «Έρωτας και εξουσία» της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Απ’ ό,τι γνωρίζω, ο Ανδρέας είχε τρεις συζύγους. Μας απομένει να ελπίσουμε στο να μην μπουν ιδέες και στην τρίτη…»!


Σχολιάστε εδώ