Στην Αθήνα τον Μάιο ο Πούτιν

Ο ρώσος ηγέτης αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στη ρωσική πρωτεύουσα, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια αυτού του έτους θα έχουμε τη χαρά να σας δεχθούμε στην Αθήνα, είναι η σειρά σας να έρθετε στη χώρα μας».

Απευθυνόμενος προς τον Βλ. Πούτιν, ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας για τις διαχρονικά πολύ φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, ανέφερε: «Θέλω να σας διαβιβάσω, κύριε Πρόεδρε, εκ μέρους του ελληνικού λαού και της Ελλάδας, και συγκεκριμένα εκ μέρους της κυβέρνησης και εκ μέρους όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, το μήνυμα ότι θεωρούμε καθοριστική τη συμβολή ενός μεγάλου κράτους, ενός μεγάλου λαού, του ρωσικού λαού, στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο, που δεν είναι τόσο οικονομικές, αλλά είναι προκλήσεις που αφορούν τον άνθρωπο και τη Δημοκρατία».

Αύριο ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκ. Μέρκελ και την Τρίτη στη Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι.


Σχολιάστε εδώ