Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών

Όλος αυτός ο κόσμος έχει αυξημένες ανάγκες τόσο για περίθαλψη όσο και για επικοινωνία ή ψυχολογική υποστήριξη, τις οποίες φροντίζει να καλύπτει κατά κύριο λόγο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Αρχικά πέτυχε χρηματοδότηση ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, με τα οποία αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν 4.300 κυτία επιβίωσης, 5.000 οικογενειακά δέματα, 1.500 γυναικεία δέματα, 700 βρεφικά δέματα και 600 υπνόσακοι, ενώ παρασχέθηκαν υπηρεσίες υγείας, ψυχολογικής υποστήριξης και διευκόλυνσης επικοινωνίας σε 12.700 άτομα στη Σάμο, τη Χίο και τον Ελαιώνα.

Παράλληλα, μετά την αυξανόμενη άφιξη προσφύγων και μεταναστών, ο ΕΕΣ κατήρτισε σχέδιο ανθρωπιστικών δράσεων και βοήθειας για 200.000 άτομα και επεδίωξε τη χρηματοδότησή του μέσω της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού με 12,6 εκατ. ελβετικά φράγκα. Επίσης, απευθύνθηκε στον Ερυθρό Σταυρό της Γερμανίας, της Δανίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας, του Καναδά, της Ισπανίας, της Αγγλίας, κ.λπ., και υπέγραψε συμβάσεις συνεργασίας για επιπλέον συμβολή τους, ακόμα και με την αποστολή εθελοντών.

Έτσι επιτεύχθηκε η λειτουργία τριών νοσηλευτικών μονάδων στη Σάμο, τη Χίο και την Ειδομένη, με στελέχωση νορβηγών, γάλλων, καναδών και ισπανών γιατρών και ελλήνων εθελοντών νοσηλευτών.

Επιπλέον, με την προτροπή και την υποστήριξη του ΕΕΣ, ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε τη διανομή 19.000 πακέτων ατομικής υγιεινής σε νεοεισερχόμενους πρόσφυγες στη Λέσβο, ενώ ο ΕΣ της Δανίας ανέλαβε τη λειτουργία Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Συμβουλευτικής σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο.


Σχολιάστε εδώ