Από αβανταδόρος… δημόσιος κατήγορος για τον παράνομο τζόγο ο Αντ. Στεργιώτης

Στους έξι μήνες που βρέθηκε στο τιμόνι της ΕΕΕΠ, ο Αντώνης Στεργιώτης έχει καταφέρει με τις πράξεις και τις παραλείψεις του (κυρίως αυτές) να στερήσει από το κράτος έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, να αφήσει εντελώς ανεξέλεγκτους τους «βαρόνους» του παράνομου τζόγου, να βρεθεί στο επίκεντρο ουκ ολίγων σκανδάλων κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και περίεργων διορισμών και να «φρενάρει» μεγάλες επενδύσεις στην εγχώρια αγορά.

Αντί να κάνει λοιπόν την αυτοκριτική του και να δώσει εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες του στην Επιτροπή Παιγνίων, κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση και της δίνει οδηγίες καταπολέμησης του παράνομου τζόγου!

Μιλώντας σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα τα «Τυχερά Παίγνια στην Ελλάδα της Κρίσης», ο κ. Στεργιώτης είπε επί λέξει τα εξής:

«Καθόμαστε και ανεχόμαστε παρανομίες εν γνώσει μας. Έχουμε εταιρείες του διαδικτύου (24 είναι, πολλές από αυτές δεν θα έπρεπε να είναι, είναι σαφές), το γνωρίζουμε σαν εποπτική Αρχή, το γνωρίζουν οι Αρχές, η κυβέρνηση – δεν βλέπω όμως να προχωράει τίποτα.

Παίρνω δικογραφίες σαν πρόεδρος της ΕΕΕΠ από την Αστυνομία για καραμπινάτες παρανομίες, σε ποινικά δικαστήρια, για κακουργήματα, και δεν μπορώ να πάρω ούτε διοικητικά μέτρα. Εάν αυτό δεν είναι τραγέλαφος, κι αν αυτά είναι χαρακτηριστικά ευνομούμενου κράτος, το αφήνω στην κρίση σας».

Μας δουλεύει ο κύριος πρόεδρος;

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως για την παντελή απραξία του στο θέμα της πάταξης του παράνομου στοιχηματισμού φταίει (άκουσον άκουσον)… το θεσμικό πλαίσιο! Προκλητικότατα παραδέχεται πως η χώρα έχει γεμίσει «ίντερνετ καφέ» όπου παίζεται παράνομος τζόγος, σε συνεργασία με διαδικτυακές στοιχηματικές αλλά ο ίδιος δεν ευθύνεται για αυτή την εξέλιξη, που στερεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το κράτος!

Δηλαδή, αντί να αποκαλύψει και να τιμωρήσει κάποιο παράνομο στέκι, να κλείσει κάποια από τις δεκάδες παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, ο Αντώνης Στεργιώτης εμφανίζεται ως δημόσιος κατήγορος, εξαπολύοντας μύδρους κατά πάντων.

Μάλιστα, προτρέπει την κυβέρνηση να δώσει άμεσα άδειες στους online παρόχους στοιχήματος. Δηλαδή, πρώτα άφησε τον παράνομο τζόγο να «πιάσει» τζίρους 6 δισ. ευρώ με τις αβανταδόρικες αποφάσεις του και τώρα λέει πως το κράτος πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά! Για την ταμπακιέρα όμως δεν λέει τίποτα…

Δεν μας λέει τι έκανε για να πολεμήσει τους παράνομους και κυρίως γιατί δεν κάνει κάτι γιʼ αυτό η κυβέρνηση. Ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς; Εδώ και έξι μήνες γιατί δεν έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου; Μήπως είχε… άλλες ασχολίες;


Σχολιάστε εδώ