Τους έστειλε… αδιάβαστους η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου

Με παρέμβασή της σε ραδιοφωνική εκπομπή η κ. Θάνου ήταν κατηγορηματική ότι «ορθώς ψηφίστηκε η διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο». Έκανε μάλιστα… μάθημα, κατά κάποιον τρόπο, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στους δύο προστάτες κατηγορουμένων για «μαύρο χρήμα», επισημαίνοντας: «Ως προς το επιστημονικό ζήτημα που προέκυψε και αποτέλεσε και την αιτία διαφωνίας των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου που παραιτήθηκαν, θέλω να επισημάνω ότι μέχρι το 2008 η διάταξη που ίσχυε προέβλεπε ότι επί πάσης φύσεως κακουργημάτων μπορεί να γίνει χρήση και των παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων». Και η κ. Βασιλική Θάνου πρόσθεσε: «Η νομολογία του Αρείου Πάγου αναγνωρίζει και μετά τη διάταξη αυτή, την τροποποίηση του 2008 ότι όταν πρόκειται για υπέρτερο έννομο αγαθό τότε εξαιρείται και λαμβάνονται υπόψη τα παρανόμως κτηθέντα μέσα. Υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις οι οποίες διασφαλίζουν και τα άλλα συνταγματικά δικαιώματα».

Πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων

Ως προς την πορεία των ελέγχων σε όλες τις λίστες, η κυρία Θάνου ήταν κατηγορηματική: «Οι έρευνες θα συνεχιστούν. Θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια και από τεχνικούς συμβούλους. Θεωρώ ότι σε σύντομο χρόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχει ταχύτερος ρυθμός για την προώθηση όλων των υποθέσεων. Οι πολίτες αναμένουν από τη Δικαιοσύνη να υπάρξει αποκάλυψη και τιμωρία όλων των ενόχων».

Στην ίδια γραμμή με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου είναι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σε ανακοίνωσή της συμφωνεί με την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία νομιμοποιούνται οι λίστες του μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της πάταξης του οικονομικού εγκλήματος. Αντίθετα, μάλιστα, από την Ένωση Εισαγγελέων, που δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για τους Έλληνες που συνωστίζονται κάθε μέρα στις ουρές των συσσιτίων, τονίζει ότι απώτερος σκοπός των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι «η εξάλειψη της φοροδιαφυγής, καθώς και η πάταξη των φαινομένων της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, πάντοτε με γνώμονα την προάσπιση του συμφέροντος των δοκιμαζομένων ελλήνων πολιτών».

Τ’ ακούτε, κύριοι Τζαβέλλα και Ζημιανίτη;


Σχολιάστε εδώ