Πρόβα πρωθυπουργού έκανε ο Στουρνάρας!

Με βαριές, μάλιστα, αιχμές κατά του εν ενεργεία πρωθυπουργού, εν προκειμένω του Αλέξη Τσίπρα, που βούλιαξε την οικονομία. Αντίθετα, είχε διθυράμβους για τον ομοϊδεάτη του πρώην πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο χρωστάει το ότι τον έκανε υπουργό Οικονομικών και μετά κεντρικό τραπεζίτη. Γι’ αυτό και οι ύμνοι ότι επέστρεψαν το 2013 – 2014 καταθέσεις 17 δισ. ευρώ που είχαν φύγει από το 2010 και μετά.

Όλα, τελικά, είναι πάρε – δώσε.

Δεν έκανε τυχαία η «Καθημερινή» το άρθρο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κύριο θέμα. Σελίδες αφιερώνει κάθε μέρα για να… γίνει πραγματικότητα το… όραμα, η περιβόητη οικουμενική κυβέρνηση, ώστε να τεθεί υπό επιτροπεία ο Τσίπρας και να έχουν τον πρώτο λόγο και πάλι οι νταβατζήδες. Και ο σχεδιασμός των μέσα και των έξω είναι να έχουν έναν δικό τους άνθρωπο, δοκιμασμένο, που έχει και πιστοποιητικό από τον Σημίτη. Και ο Στουρνάρας είναι ό,τι πρέπει. Εξετάσεις έδωσε με το άρθρο του. Εξαγγελίες πρωθυπουργού ήταν. Σε προγραμματικές δηλώσεις παρέπεμπαν. Το κλείσιμο του άρθρου είχε πάνω από δέκα προτάσεις που ξεκινούσαν με το «Να». Όπως, «Να προχωρήσουμε…», «Να εντάξουμε…», «Να αξιοποιήσουμε…», «Να θέσουμε…». Προτάσεις που δεν έχουν προηγούμενο σε κείμενο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συμπέρασμα, η «Καθημερινή» έχει κάνει την επιλογή της, Στουρνάρας για οικουμενικός πρωθυπουργός, έτσι και καταφέρουν οι ντόπιες και οι… φίλιες γερμανικές δυνάμεις να εκθρονίσουν από το Μαξίμου τον Αλέξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέκος!

Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα, την περασμένη Κυριακή, το «Βήμα» έπαιζε με άλλο «πουλέν» για την περίπτωση που ευοδωθούν οι μύχιοι πόθοι για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, την οποία επιθυμεί και ο Ψυχάρης, αφού με τον ερχομό του Αλέξη έχασε τα στηρίγματά του. Η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του φιλοξενούσε ολοσέλιδο άρθρο του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του για μετοίκηση στο Μαξίμου. Ο τίτλος, «Το αληθές “παράλληλο πρόγραμμα”», αποκάλυπτε τις προθέσεις. Απέπνεε οσμή προγραμματικών δηλώσεων πρωθυπουργού! Ολόκληρος κατάλογος μεταρρυθμίσεων!

Συμπέρασμα, συνωστισμός, α λα Ρεπούση, βλέπω να γίνει… Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο…


Σχολιάστε εδώ