Ο «Αγαπούλας» – «Big Mac» που «έφυγε» ξαφνικά

Ο Ψωμιάδης μπήκε στον χώρο του αθλητισμού αναλαμβάνοντας πρώτα το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ, ενώ μετά ασχολήθηκε μόνο με το ποδόσφαιρο (ΑΕΚ, Εθνικό, Ακράτητο, Καβάλα).

Στην μπασκετική «Ενωση» έκανε ηχηρές μεταγραφές, υποσχέθηκε να φέρει ακόμα και τον θρυλικό Άρβιντας Σαμπόνις, ενώ με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο το 2002 και έχασε, την ίδια χρονιά, το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Ήξερε πολλή μπάλα και αυτό το έδειχναν και οι επιλογές του σε παίκτες και προπονητές όπου κι αν πήγε.

Είχε μια πολυτάραχη ζωή, δικαστικές περιπέτειες και έφτασε να… δραπετεύσει στα Σκόπια για να μείνει… ελεύθερο πουλί. Τα έβαλε ακόμα και τον Κώστα Λαλιώτη σε εποχές που ήταν πανίσχυρος, κάνοντας τον πασίγνωστο υπουργό να… βγάζει αφρούς.

Αυτό, πάντως, που είναι σίγουρο είναι ότι έχαιρε της εκτίμησης πολύ κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κηδεία του έστειλαν στεφάνι τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά το γεγονός ότι ο εκλιπών είχε έλθει σε σύγκρουση με την «Ένωση» και είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της, κάτι που ο ίδιος δεν παραδέχθηκε ποτέ, ενώ στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό -και όχι μόνο- χώρο.


Σχολιάστε εδώ