Μπαίνει τέρμα στις ΜΚΟ της αρπαχτής

• Ο νέος κανονισμός θα τερματίσει επιτέλους την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των ΜΚΟ που έχουν συσταθεί από παρατρεχάμενους κομμάτων και παρέες που είχαν ή έχουν σχέση με την εξουσία και το διοικητικό συμβούλιο είναι οικογενειακό. Πάρα πολλά έχουν ακουστεί και ήδη υπάρχουν πάρα πολλές ΜΚΟ με τις οποίες ασχολείται η Δικαιοσύνη. Το φαγοπότι δεν έχει όρια.

• Βέβαια, υπάρχουν πολλές ΜΚΟ, ιδιαίτερα αυτές που είναι στην πρώτη γραμμή των νησιών του Αιγαίου μας και κάθε μέρα δίνουν μάχη με τα κύματα και σώζουν ζωές. Μόνο που αυτές είναι η εξαίρεση. Αυτές καθώς και οι οργανώσεις κοινωνικών ακτιβιστών θα πρέπει να στηριχθούν από τους αρμόδιους υπουργούς και δεν πρέπει να χαθούν πολύτιμοι πόροι από την ΕΕ.

***

• Μεγάλες αλλαγές έρχονται στον κλάδο των σούπερ μάρκετ μέσα στις επόμενες μέρες. Οι όποιες εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα συζητηθούν πάρα πολύ.

• Για ένα μεγάλο σκάνδαλο με εμπλεκόμενους επιχειρηματίες των τροφίμων και τραπεζίτες μαθαίνουμε πως ενημερώθηκε ο Νο 2 της κυβέρνησης αλλά και πρώην υπουργός Οικονομικών. Οι αποκαλύψεις που έρχονται θα έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

• Στην Ελλάδα έρχεται μεγάλο στέλεχος των Καναδών και της Ελληνικός Χρυσός. Ο λόγος, οι συζητήσεις για το μέλλον της επένδυσης. Πάντως πληροφορίες από το περιβάλλον του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη αναφέρουν ότι δύσκολα θα κάνει πίσω. Ακόμα κι αν χρειαστεί να παραιτηθεί.

• Επιχορήγηση 780.000 δολαρίων πήρε η ΦΑΓΕ για τη νέα επένδυσή της στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νέα Υόρκη. Η επιχορήγηση δόθηκε από το Empire State Development, που αποτελεί την αρμόδια υπηρεσία για την οικονομική ανάπτυξη της αμερικανικής μεγαλούπολης και το επενδυτικό σχέδιο της ΦΑΓΕ αποτελεί ένα από τα 23 που συνολικά επιχορηγήθηκαν. Η επέκταση του εργοστασίου, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την τοπική κοινωνία, γιατί συμβάλλει στη διατήρηση των 160 υφιστάμενων θέσεων εργασίας, ενώ θα δημιουργηθούν άλλες 130 θέσεις εργασίας, με τις 113 να έχουν ήδη καλυφθεί.

• Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στο υπουργείο Οικονομίας και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Πρόσφατα, η γνωστή εταιρεία συμβούλων Planet, στην οποία συμμετέχει και η σύζυγος του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ηλία Πλασκοβίτη, πήρε με ανάθεση και δίχως διαγωνισμό σημαντικό έργο. Κι αυτό λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου. Κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

• Μέσα στην άνοιξη θα υπάρξει σημαντική εξέλιξη στον κλάδο των ηλεκτρικών, με μεγάλη αλυσίδα να έχει πλέον έλθει στα όρια της. Αυτήν τη στιγμή η εν λόγω αλυσίδα μελετά αναδιάρθρωση δικτύου καταστημάτων, σε δεύτερη φάση.

Ακούγεται ότι θα κλείσει τουλάχιστον πέντε μαγαζιά.

• Περιπτώσεις επιχειρηματιών που ενώ έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους διάγουν βίο τρίφυλλο -και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί- ψάχνει σύμφωνα με πληροφορίες μας ο γενικός γραμματέας Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

• Ειδική Γραμματεία για θέματα ανταγωνισμού πρόκειται να συσταθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δημήτρης Κυριτσάκης το γνωρίζει; Μήπως έρχεται η αποδόμηση – υποβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού;


Σχολιάστε εδώ