Μαύρο χρήμα και τηλεοπτικές άδειες παίρνουν σειρά…

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αύριο Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την εθελοντική αποκάλυψη του αδήλωτου χρήματος που έβγαλαν πολίτες σε τράπεζες του εξωτερικού τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανοίξει τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το αδήλωτο χρήμα και μετά τον πόλεμο που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και εισαγγελικού – δικηγορικού τμήματος, το οποίο αντέδρασε στην αξιοποίηση της λίστας Φαλτσιανί διότι δεν παραδόθηκε με νόμιμο τρόπο, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει τονίζοντας ότι «οι αντιδράσεις κορυφώνονται επειδή τις υποκινούν ηχηρά ονόματα που βρίσκονται στις λίστες». Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν τα εισοδήματα και το έτος «διαφυγής» τους, προκειμένου να τα νομιμοποιήσουν μέσω υποβολής νέων φορολογικών δηλώσεων και την πληρωμή του αναλογούντος φόρου, με εκπτώσεις εάν επαναπατριστούν τα ποσά σε ελληνικές τράπεζες ή αγοραστούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Εξάλλου, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μέχρι την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να κλείσει η Διάσκεψη των Προέδρων τις εκκρεμότητες με τη σύνθεση του ΕΣΡ. Ήδη πάντως έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τη Νέα Δημοκρατία και υπάρχει συμφωνία σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Πάντως, καλού κακού, από την προεδρία της Βουλής τονίζεται ότι «στην περίπτωση που κάποιοι δεν προσέλθουν θα τροποποιήσουμε τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες που ψηφίσαμε τον Νοέμβριο»… Δηλαδή η κυβέρνηση θα προχωρήσει και μόνη της!


Σχολιάστε εδώ