Καθημερινό πρέσινγκ στη Βουλή κατά Τσίπρα

Οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν με ταχείς ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα, καθότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ορατό το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων τους επόμενους μήνες.

Σκληρή κριτική στις αποφάσεις (πολιτικές) της κυβέρνησης χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές και κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων θα είναι οι βασικοί άξονες της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τους επόμενους μήνες.

Πρόθεση του κ. Μεϊμαράκη είναι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τώρα και στο εξής «να μην μπορούν να πάρουν ούτε αέρα». Η μάχη θα δοθεί τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και εντός του Κοινοβουλίου, όπου η παράταξη θα αξιοποιήσει όλες τις προσφερόμενες διαδικασίες (προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, ώρα του πρωθυπουργού, επίκαιρες ερωτήσεις κ.ά.) προκειμένου να στριμώξει την κυβέρνηση και να εκθέσει τον κ. Τσίπρα έναντι του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε τις προηγούμενες ημέρες το στίγμα των προθέσεών του, καθιστώντας σαφές και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε μειώσεις συντάξεων ούτε νέους φόρους για τους αγρότες.

Απαντώντας, δε, στα περί πιέσεων από την Ευρώπη για σύμπλευση με την κυβέρνηση στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν είναι εντολοδόχος κανενός»! Εξίσου κρίσιμη με την άσκηση αποτελεσματικής αντιπολίτευσης θεωρούν στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη τη διατύπωση εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, που εκτός από εφαρμόσιμη θα πρέπει να είναι και ελκυστική για τους πολίτες.

Στις άμεσες ενέργειες, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, θα είναι η επικαιροποίηση του προγράμματος που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω των επιλογών της κυβέρνησης. «Η ΝΔ οφείλει να εκφράσει τα συμφέροντα πρωτίστως των εργαζομένων, των αγροτών, των ανέργων και όχι προνομιακά της ελίτ», σημειώνει ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ επισημαίνει την ανάγκη η ΝΔ «να πλησιάσει ξανά και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που ανέκαθεν αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της παράταξης».

Στο καθαρά κομματικό επίπεδο ο κ. Μεϊμαράκης θα κινηθεί με ενωτική διάθεση, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, ενώ η κατανομή των ρόλων θα γίνει αξιοκρατικά και με κριτήριο την εμπειρία και τις ικανότητες κάθε στελέχους ξεχωριστά.

Περίπτωση πάντως να ορισθούν αντιπρόεδροι πρέπει να αποκλειστεί καθώς ο κ. Μεϊμαράκης έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει τη διαφωνία του με τον συγκεκριμένο θεσμό.

Η διαδικασία ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης της παράταξης, που χαρακτηρίζεται επιτακτική, θα ξεκινήσει άμεσα και σημείο καμπής θα αποτελέσει το Τακτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη, πιθανότατα μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στη διάρκειά του θα αποφασισθούν οι αναγκαίες αλλαγές στη δομή αλλά κυρίως στη λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας, ούτως ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.

Οι αλλαγές θα αφορούν και τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού, όπου πρόθεση του κ. Μεϊμαράκη είναι ο εκάστοτε πρόεδρος να επιλέγεται από τα μέλη του κόμματος και όχι γενικώς από τη βάση και από… διάφορους περαστικούς, όπως χαρακτηριστικά έχει πει. Δεν αποκλείεται οι αλλαγές στο καταστατικό να αφορούν την ανάδειξη των οργάνων, καθώς στο υφιστάμενο, που ψηφίσθηκε επί ηγεσίας Αντ. Σαμαρά, υπάρχουν και παραδοξότητες και «φωτογραφικές διατάξεις» που είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ