Δύο γραμμές για τον Παπαμιμίκο

Στην περίπτωση φυσικά που επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά κι ο πρώτος αναδειχθεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν και στο καταστατικό δεν υπάρχει πρόβλεψη για την απομάκρυνση του γραμματέα (η θητεία του λήγει στο Συνέδριο), είναι προφανές ότι ύστερα από όσα έχουν προηγηθεί το τελευταίο τρίμηνο η συμβίωση των δύο ανδρών θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη.

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη επικρατούν δύο τάσεις: Οι «σκληροί» είναι της άποψης ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου και στη θέση του να τοποθετηθεί προσωρινά άλλο στέλεχος, με το σκεπτικό ότι αν παραμείνει θα έχει ενεργό ρόλο και στις προσυνεδριακές διαδικασίες και ως εκ τούτου να προκύψουν νέες εστίες έντασης. Οι πιο μετριοπαθείς -συμφωνεί μαζί τους, λέγεται, και ο κ. Μεϊμαράκης- υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης και να περιμένουν να λήξει η θητεία του κ. Παπαμιμίκου. Δεδομένου μάλιστα ότι απομένουν δύο-τρεις μήνες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση του κ. Μεϊμαράκη είναι το Συνέδριο να διεξαχθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Ορισμένοι στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι με δική του πρωτοβουλία ο κ. Παπαμιμίκος θα παραιτηθεί, καθώς αντιλαμβάνεται ότι από αύριο «δεν θα τον σηκώνει το κλίμα». Ο τελευταίος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και αναμένει το πέρας των εκλογών για να ανακοινώσει τις προθέσεις του.


Σχολιάστε εδώ