ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

***

Πληροφορούμαι ότι εκείνος που πίεσε περισσότερο από κάθε άλλον τον Απ. Τζιτζικώστα να ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν ο Μ. Βορίδης. Σε μια μάλιστα από τις πρώτες συσκέψεις πρότεινε οι βουλευτές που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον περιφερειάρχη να δεσμευτούν γραπτά (με κοινή δήλωση) ότι θα στηρίξουν τον κ. Μητσοτάκη. Η προσπάθειά του ωστόσο έπεσε στο κενό, καθότι οι βουλευτές εμφανίσθηκαν από απρόθυμοι έως εντελώς αρνητικοί. Στην πορεία ο Απ. Βεσυρόπουλος τάχθηκε επίσημα υπέρ του Β. Μεϊμαράκη, ενώ οι Ν. Μηταράκης και Ανδρ. Κατσανιώτης παρασκηνιακά. Κι απέμεινε να… φυλάει Θερμοπύλες η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου!

***

Ανοιχτά υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη έχει ταχθεί η ευρύτερη οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Πατέρας (Γιάννης) και γιος (Μιλτιάδης) όλες τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνούσαν σε βουλευτές, κομματικά στελέχη και απλούς ψηφοφόρους της παράταξης κι έδιναν γραμμή υπέρ του Κυριάκου. «Εμείς είμαστε οικογενειακά με τον Μητσοτάκη», ήταν η χαρακτηριστική φράση του Γ. Βαρβιτσιώτη. Από αύριο, εφόσον εκλεγεί ο Β. Μεϊμαράκης, θα ψάχνει -ως συνήθως- να βρει «μεσάζοντες» για να διασφαλίσει το πολιτικό μέλλον του γιου του.

***

Υπέρ του Κυριάκου δουλεύει και ο Σ. Κεδίκογλου στην Εύβοια. Ωστόσο αυτό που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Νεοδημοκράτες της περιφέρειας είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί. Υπάρχουν καταγγελίες ότι από το γραφείο του τηλεφωνούν σε ψηφοφόρους και τους λένε ότι είναι απόφαση της νομαρχιακής οργάνωσης να στηριχτεί ο κ. Μητσοτάκης. Αν αληθεύουν, η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον Σ. Κεδίκογλου.

***

Είναι λογικό στέλεχος ενός κόμματος να αρθρογραφεί υπέρ στελέχους που διεκδικεί την… ηγεσία άλλου κόμματος; Η Αντ. Λυμπεράκη (από το Ποτάμι) δεν είχε πάντως κανένα πρόβλημα να πλέξει το εγκώμιο του Κυρ. Μητσοτάκη, θεωρώντας τον καταλληλότερο για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζω τι σκέφτεται περί αυτού ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, φοβούμαι όμως ότι υπάρχουν και χειρότερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που εκλεγεί ο Κυριάκος, τα στελέχη της Δράσης που είχαν συνεργαστεί με το Ποτάμι θα μετακομίσουν στη Νέα Δημοκρατία. Τουτέστιν Αντ. Λυμπεράκη, Θ. Σκυλακάκης κ.ά.


Σχολιάστε εδώ