ΔΑΚΕ: Ψυχή της παράταξης ο Μεϊμαράκης

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη «γνήσιο εκφραστή του νεοφιλελευθερισμού» και… συνιστώσα της «φιλελεύθερης ιδεολογίας», ενώ προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη επικράτησή του θα οδηγούσε τη Νέα Δημοκρατία σε συρρίκνωση, υπονομεύοντας έτσι κάθε προοπτική κυβερνησιμότητας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ σημειώνει ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «πρέπει να συνθέτει και να συνενώνει, όχι να διχάζει, να περιχαρακώνει ή να αποκλείει».

Προσθέτει ακόμη ότι «η ΝΔ δεν χρειάζεται να αναζητήσει έναν αντι-Τσίπρα, αλλά έναν αρχηγό που θα πιστεύει βαθιά στον κοινωνικό φιλελευθερισμό -κυρίαρχη ιδεολογία στην παγκόσμια πολιτική σκέψη- και θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στη βέλτιστη δυνατή μετατροπή του σε μια συντεταγμένη, αξιόπιστη εθνικά και κοινωνικά επωφελή πρόταση διακυβέρνησης».

Υπό αυτό το πρίσμα, κατά τη ΔΑΚΕ, «ο Β. Μεϊμαράκης, η «ψυχή» της παράταξης, από την πολιτική και κομματική του πορεία, την κοινοβουλευτική και κυβερνητική του διαδρομή, τη στάση και τις ιδέες του, δείχνει και πείθει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις παραπάνω προκλήσεις, επαναφέροντας την παράταξη των μεγάλων ιστορικών αποφάσεων εκεί που της αξίζει». Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα επισημαίνει ότι από αύριο ξεκινάει μια νέα περίοδος και «η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη απαιτείται να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων». Αρχικά από το μετερίζι της εθνικά υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης και σύντομα ως κυβέρνηση, αφού -όπως υπογραμμίζει- «είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφενός με την τεράστια διάσταση μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητικών αποφάσεων και αφετέρου με τις συνεχείς παλινωδίες του, θα έχει την κατάληξη ή μάλλον την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ».


Σχολιάστε εδώ