19 ακαδημαϊκοί στο πλευρό του γερμαναρά καθηγητή στην επιχείρηση σπίλωσης της Μάχης της Κρήτης και της αντίστασης του κρητικού λαού

Αλλά οι κύριοι ακαδημαϊκοί μας, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν διαπρέψει στην οικουμένη και είναι οι εκλεκτοί της πατρίδας, γι’ αυτό και τους ανακήρυξε πρώτους τη τάξει, ποτέ δεν βγήκαν να συμπαρασταθούν σε αυτούς που καταστράφηκε η ζωή τους από την οικονομική κατάρρευση και σήμερα δυστυχούν. Δεν κίνησαν γη και ουρανό, με τις γνωριμίες που έχουν, για να λιγοστέψουν τα δάκρυα, ο πόνος, ο φόβος για το αύριο, η αγωνία του κόσμου για το τι θα γίνουν τα παιδιά του, για να νιώσουν οι Έλληνες ότι δεν είναι μόνοι, ότι κάποιοι είναι κοντά τους. Ούτε λέξη δεν έχουν πει επτά χρόνια τώρα. Ζουν ξεκομμένοι από την κοινωνία, από τον λαό.

Για την κλίκα τους, όμως, ξαφνικά έγιναν υπερευαίσθητοι, γκρεμίζοντας ακόμη και τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων. Βγήκαν να υπερασπισθούν έναν συνάδελφό τους, τον γερμανό καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Η Μάχη της Κρήτης», όπου μιλάει για τα γερμανικά Στούκας και τους γεμάτους ενθουσιασμό γερμανούς αλεξιπτωτιστές, που μόνο λουλούδια δεν πέταγαν στους Κρητικούς, ισχυριζόμενος ότι οι αντάρτες έσφαζαν τους τραυματίες και σκύλευαν τα πτώματα! Και γράφει ότι «οι πράξεις των ανταρτών παρέβαιναν το δίκαιο του πολέμου»! Ένα βιβλίο που έχει έναν και μόνο στόχο: Να υποβαθμίσει τη Μάχη της Κρήτης και να απαξιώσει την αντίσταση του κρητικού λαού. Και σε αυτόν τον Γερμαναρά, που ξεχνάει το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, τη σφαγή του Διστόμου και την καταστροφή όλης της Ελλάδας, ενώ σε λίγο θα βγει να μας πει ότι ο Άιχμαν ήταν… άγιος και το Νταχάου και το Άουσβιτς εξοχικά πολυτελείας, βγήκαν να προσφέρουν τη συμπαράστασή τους 19 (δεκαεννέα) ακαδημαϊκοί, με πρώτους τον πρόεδρο της Ακαδημίας Δημ. Νανόπουλο, τον αντιπρόεδρο Θαν. Βαλτινό και τον γενικό γραμματέα Βασ. Πετράκο.

Δηλώνουν συμπαράσταση κατά της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε στον κ. Ρίχτερ (όνομα και πράμα), γιατί ποινικοποιεί την ιστορική έρευνα, φθάνοντας στο σημείο να βάζουν στην ίδια ζυγαριά την πολεμική εισβολή με την αντίσταση του λαού. Να σε σκοτώνουν, να σε βομβαρδίζουν κι εσύ να πρέπει να κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια και να λες: Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω. Για τους χιλιάδες νεκρούς από τις χιτλερικές ορδές ούτε λέξη, κύριοι ακαδημαϊκοί. Τους ξεπέρασε, μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδης Στεφάνου, ο οποίος εισηγήθηκε να αναγορευθεί ο Ρίχτερ επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης!

Με τέτοια μυαλά, σε λίγο καιρό είναι πολύ πιθανό να αναγορευθεί ο Χίτλερ σωτήρας της Κρήτης, των Καλαβρύτων, του Διστόμου και των άλλων μαρτυρικών πόλεων. Και ενδεχομένως και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Ανθρωπιστικές Τέχνες… παρουσία και των 19 ακαδημαϊκών μας, με τον πρόεδρό τους επικεφαλής.

Όλους αυτούς τους υπερασπιστές του κ. Ρίχτερ, στη… φιλότιμη και έξω από… χιτλερικές σκοπιμότητες επιχείρηση αγιοποίησης των ναζιστών και σπίλωσης της Μάχης της Κρήτης και της αντίστασης του κρητικού λαού, δεν τους είδαμε δίπλα στον αγώνα του Γιάννη Σταμούλη, του Μανώλη Γλέζου, του Γιώργου Κασιμάτη, του Βαγγέλη Μαχαίρα και πολλών άλλων που έδωσαν μεγάλες μάχες απέναντι στο σημερινό Βερολίνο για να αναγκασθεί, ύστερα από 75 χρόνια, να πληρώσει τις αποζημιώσεις στα θύματα των ναζί στο Δίστομο.

Έτσι δεν είναι, πρόεδρε της Ακαδημίας; Γιατί, κύριε Νανόπουλε; Μήπως και εκεί οι εκτελέσεις, οι σφαγές και το κάψιμο όλου του χωριού έγιναν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου;


Σχολιάστε εδώ