15 στα 15 ο «Θρύλος» – Και λοιπόν;

Παρεμπιπτόντως, θυμήθηκα ένα σημαντικό θέμα που κινείται μεταξύ Άννα και Καϊάφα, εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται για την προτομή του πρώτου προέδρου της ΕΣΗΕΑ Ιωάννη Κονδυλάκη, την οποία έχει φιλοτεχνήσει ο εξαίρετος συνάδελφος (και γλύπτης) Γιάννης Γεωργακάκης. Πριν από έναν χρόνο, με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης, έγινε μια αρχική συζήτηση – αίτημα στον δήμο προκειμένου να βρεθεί χώρος, έστω ταπεινός, ώστε να στηθεί το αγαλματάκι. Ακόμη η διοίκηση περιμένει απάντηση. Προφανώς, ο δήμαρχος (ή ο αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών) έχει άλλες προτεραιότητες (σκουπίδια, άστεγοι, μετανάστες κ.λπ.).

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για το δημοφιλέστερο των ομαδικών αθλημάτων, δηλαδή το ποδόσφαιρο. Αναλυτικές εξηγήσεις δεν χρειάζονται, αφού οι πάντες βιώνουν τις ελεεινές διαιτησίες, τον «νόμο των ισχυρών» έναντι των αδυνάτων, την έλλειψη σοβαρής δικαιοσύνης (δύο μέτρα – δύο σταθμά) κ.λπ. Οι αθλητικές φυλλάδες, δυστυχώς, τιμούν πιστά τη μόνιμη προσπάθειά τους να ωραιοποιούν το «τίποτα» και να υποκλίνονται, σαν ζητιάνοι, σε αθλητές οι οποίοι κερδίζουν εκατομμύρια (επειδή απλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους) και παράγοντες οι οποίοι δίνουν μία ελιά για να πάρουν ένα βαρέλι λάδι…

Τονίζουν, για παράδειγμα, με τόνο εντυπωσιακού τελάλη: «15 νίκες στα 15 ματς ο Ολυμπιακός. Κορυφαίος στην Ευρώπη, μοναδικός» κ.λπ. Και λοιπόν; Μιλάμε για αστεία πράματα, όταν το γήπεδο του Καραϊσκάκη έχει σχεδόν αδειάσει από υποστηρικτές, οι οποίοι δεν γουστάρουν να ευλογούν σταθερά τα γένια τους. Που σημαίνει ότι είναι αήττητη η ανοησία σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο.

Πήρε το μάτι μου, την Τετάρτη το πρωί, στον τρίτο όροφο του Metro Mall, τον πρώην νομάρχη Πειραιά, ζωγράφο, κ.λπ., Γιάννη Μίχα. Στεκόταν μπροστά στο περίπτερο της Άργος (δηλαδή του ΔΟΛ…) με τις εφημερίδες. Αφού έριξε μια σβέλτη ματιά στο αναλόγιο με όλα τα φύλλα, ο φίλος μας αγόρασε τον «Πρωταθλητή»! Ο κόσμος -δηλαδή ο κοσμάκης- καιγόταν για τις αλχημείες που ετοιμάζει ο… Φλαμπουράρης για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, αλλά ο νομάρχης αγόρασε εφημερίδα που είχε τίτλο: «Ο Θρύλος έκανε σκόνη την Μπαρτσελόνα»! Εντάξει. Κάθε ενήλικος πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να φορτίζει την μπαταρία της ενημέρωσής του με σκουπίδια!

Ο δεύτερος γύρος του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος ήδη δρομολογήθηκε. Το ενδιαφέρον αποκλειστικά ανήκει στις ομάδες του «Νότου» της βαθμολογικής κλίμακας. Τα υπόλοιπα έχουν ήδη τακτοποιηθεί (όσο και αν φωνάζει ο Αλαφούζος ή η πολυεθνική διοίκηση Σαββίδη στην ΠΑΟΚάρα!)

Χρόνια πολλά!
[email protected]


Σχολιάστε εδώ