Χαμένος ο Θεοδωράκης…

Χάνει τον ρυθμιστικό ρόλο που -μέχρι πρότινος- θα μπορούσε να διαδραματίσει σε περίπτωση πολιτικών ή και κυβερνητικών ανακατατάξεων, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται σταθερά η απήχησή του στην κοινωνία.

Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται η παρουσία του κόμματος αλλά και του ίδιου του κ. Θεοδωράκη στα Μέσα Ενημέρωσης, χάνοντας έτσι και τη μάχη των εντυπώσεων. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι το Ποτάμι δεν έχει ξεκάθαρο πολιτικό περίγραμμα, ενώ εξίσου ασαφές είναι και το πολιτικό στίγμα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένα όργανα δίνει προς τα έξω την εντύπωση όχι κόμματος αλλά… μη κυβερνητικής οργάνωσης. Πλην του κ. Θεοδωράκη, υπάρχουν (και εμφανίζονται προς τα έξω) ακόμη τρία-τέσσερα στελέχη κι από εκεί και πέρα το χάος.

Στην περίπτωση που συνεχιστεί η φθίνουσα πορεία, τότε δεν αποκλείεται στο συνέδριο του Φεβρουαρίου να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Εδώ και μήνες άλλωστε υπάρχει σχετική συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος και οι φιλοδοξίες από ορισμένα στελέχη (Χ. Θεοχάρης κ.ά.) δεν λείπουν.


Σχολιάστε εδώ