Τα «κοράκια» θέλουν και τα παιδιά των οφειλετών… εγγυητές!

***

• Ποιους εκκαθαριστές προστατεύουν και κυρίως για ποιους λόγους κάποια, ευτυχώς λίγα, γιουσουφάκια του οικονομικού ρεπορτάζ, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών πως με νόμο που πέρασε τα αναγκάζει να πληρώσουν κατά προτεραιότητα τους υπαλλήλους που απασχολούσαν οι τράπεζες πριν τεθούν σε εκκαθάριση; Είναι κακό δηλαδή που ο κ. Βαρουφάκης (κατά του οποίου ασκήσαμε σκληρή κριτική όταν άλλοι τον λιβάνιζαν) τους υποχρέωσε να καταβάλουν τα δεδουλευμένα δώρα των Χριστουγέννων, τα οποία αναλογούσαν τη στιγμή της απόλυσής τους; Γιατί θα έπρεπε να ικανοποιηθούν πρώτα, και μάλιστα στο 100%, οι απαιτήσεις των ΤΧΣ και ΤΕΚΕ; Και μη μας πείτε ότι έτσι προστατεύετε τους έλληνες φορολογούμενους, γιατί όλα αυτά τα χρόνια υπηρετήσατε άξια τα αφεντικά σας, ήτοι τις διοικήσεις που με τις πράξεις και παραλείψεις τους οδήγησαν, ενδεχομένως δολίως, στον διαχωρισμό των καλών και κακών τραπεζών.

• Στη λογική των προκατόχων του στην ΕΡΓΟΣΕ και ο κ. Βούρδας; Σπεύδει να μοιράσει χρήμα, υλοποιώντας – οριστικοποιώντας έργα, που είτε αποτελούν εκκρεμότητες παλαιών εργολαβιών είτε δημοπρατήσεις νέων, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού άξονα… βεβαίως βεβαίως.

• Κυρίες και κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ, η KPMG έχει προηγούμενα μαζί σας και θέλει να υποβιβάσει το έργο σας; Ενώ λοιπόν κατά το τρέχον έτος τα συνολικά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν στα 42,21 δισ. δολάρια, στην Ελλάδα ήταν μηδέν.

• Προς Θεού, μην πάει ο νους σας στο πονηρό, δεν το κάνει για τον ίδιο και την τσέπη του αλλά για τους μετόχους του… ρε γαμώτο! Ο κ. Φέσσας θα ιδρύσει ΑΕΕΑΠ με ακίνητα που θα εισφέρει η Quest Holdings, επειδή… λέει… ότι θέλει να τους δώσει μια παροχή σε είδος, που θα είναι τίτλοι διαπραγματεύσιμοι στο ΧΑ.

• Για να βολευτούν τα στελέχη του κομματικού σωλήνα ή / και να ξεπεραστούν κάποια θεσμικά κωλύματα ή / και να εξυπηρετηθούν ορισμένα συμφέροντα του χώρου; Ποιος ο λόγος που ο υπουργός Ενέργειας φρόντισε να προχωρήσει κανονικά στην ίδρυση της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ, με απώτερο αντικείμενο τη δραστηριότητά της στην έρευνα των υδρογονανθράκων, όταν υποτίθεται ότι για αυτόν τον λόγο υπάρχει ήδη η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων;

• Γιατί αυτοί και όχι εμείς, διαμηνύουν στην κυβέρνηση τα επιχειρηματικά σχήματα που επιδιώκουν να αναλάβουν μέρος από τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ! Βλέποντας το έργο της Πελοποννήσου (160 εκατ.) να είναι στο στάδιο της συμβασιοποίησης, αναθαρρεύουν απαιτώντας να προχωρήσουν ταχύτητα και εκείνα της Ηλείας (40 εκατ.) και των Σερρών (40 εκατ.).

***

Quiz! Ποιο από τα μέλη παλαιάς οικογένειας του εφοπλισμού, που ανέλαβε προσφάτως τα ηνία ακτοπλοϊκής εταιρείας, έχει εξουσιοδοτηθεί από το διοικητικό της συμβούλιο προκειμένου να πουλήσει πλοία της; Αληθεύει ότι το ύψος της μίζας σε τέτοιου είδους συναλλαγές είθισται να αγγίζει έως και το 10% του συνολικού τους τιμήματος; Μιλάμε για χρήματα που δίνει ο ναυλομεσίτης ως προμήθεια σε αυτούς που διαμεσολαβούν, αναλαμβάνοντας τη διαδικασία διεκπεραίωσης. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι το «πράσινο φως» ακόμα και της γενικής της συνέλευσης τους απαλλάσσει από το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Έχουμε συνέχεια… σε επεισόδια

***

• Έχουμε τους λόγους μας που ρωτάμε! Ποιοι αποτίμησαν και με ποια μέθοδο τα δύο ακίνητα της εταιρείας Eurobrokers, που μεταβιβάστηκαν στην πιστώτρια τράπεζα, έναντι συνολικού τιμήματος 1,4 εκατ. ευρώ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή μέρους των δανειακών της υποχρεώσεων;


Σχολιάστε εδώ