Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Γκρίνιες και για την επανένταξη των Παπανδρεϊκών Συμεών Κεδίκογλου και Άγγελου Τόλκα. Φωτιά εναντίον αυτών των επιστροφών ήταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που μίλησε για επιβράβευση εκείνων που διέσπασαν την παράταξη. Διαφωνών και ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, που δήλωσε ότι «οι υβριστές έγιναν τιμητές». Ο δε πρώην γραμματέας της Νεολαίας Παντελής Καμάς… υιοθέτησε το τραγούδι του Μηλιώκα «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες».

@ Και μια και ο λόγος περί Παπανδρέου, πρέπει να βγουν στη φόρα τα παιγνίδια που παίχθηκαν γύρω από την παραίτηση του Γιώργου από την πρωθυπουργία. Τι ακριβώς έγινε; Ήταν πραξικόπημα στο οποίο συμμετείχαν (ή το οργάνωσαν) και κορυφαίοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του Γ. Παπανδρέου; Ή… εθελοντική πράξη, όπως λένε κάποιοι από τους υπουργούς που μετείχαν σε εκείνη την κυβέρνηση; Κι αν ήταν πραξικόπημα, ποιους -ντόπιους και ξένους- εξυπηρετούσε η παραίτηση; Και έναντι ποιων ανταλλαγμάτων; Μόνο πολιτικών;

@ Προς γνώση και… συμμόρφωση, για αποφυγή μιας δεύτερης… αυτοκτονίας. Αδελφά κόμματα (πορτογαλικό και ισπανικό) που, αν και είναι σε θέση ισχύος έναντι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αρνούνται να συμμαχήσουν με τη Δεξιά, για να μην έχουν την τύχη του ΠΑΣΟΚ, και ψάχνουν τρόπους συνεννόησης με τη Ριζοσπαστική Αριστερά, κάτι που δεν κάνεις εσύ, Φώφη. Και εδώ που τα λέμε, είναι ώρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις της με τη Δεξιά και την Αριστερά. Για να μην έχει την κατάληξη της Ένωσης Κέντρου.

@ Έγραψε ο ποιητής Τηλέμαχος Χυτήρης στα φιλόξενα «Νέα»: «Με το Μνημόνιο παίρνεις ό,τι σου δίνουν και δίνεις ό,τι θέλουν. Βρίσκεσαι σε μόνιμη εξάρτηση». Με δεδομένο ότι ήσουν κοντά στον Ανδρέα, χρημάτισες και υπουργός, τον ήξερες καλά, αν ήταν στη θέση του Γιώργου και του Βενιζέλου θα έδινε ό,τι του ζητούσαν; Οφείλεις μια απάντηση σε εκείνον που σε τίμησε με αξιώματα. Αυτήν την εξάρτηση από τα Μνημόνια θα τη δεχόταν ο Ανδρέας;

@ Σιγά τ’ αυγά, Λεωνίδα… Δεν ξαναψηφίζω νομοσχέδιο αν δεν το έχουν ψηφίσει και οι 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μια συμβουλή στον παλιό μου φίλο. Μη λες μεγάλα λόγια και μετά εκτεθείς. Ό,τι πουν οι έξω γίνεται. Ρώτα τον Βαγγέλη, που παρόλο που ψήφιζε έχασε την καρέκλα.

@ Άσε που έπρεπε να περάσουν οκτώ χρόνια για να αντιληφθεί ο Βενιζέλος ότι ήταν λάθος του που το 2007 παραδόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και δεν προχώρησε τότε στην ίδρυση Ομίλου Προβληματισμού, προ της απειλής ότι θα τον διαγράψει. «Μια απειλή θεσμικά χυδαία, αντιδημοκρατική και βάρβαρη. Και δεν ήταν η μόνη που αποδέχτηκα σε βάρος της εσωκομματικής δημοκρατίας», όπως δήλωσε χριστουγεννιάτικα σε συνέντευξή του. Και το λέει ένας συνταγματολόγος. Όταν όμως υποχωρείς σε τέτοια δευτερεύοντα θέματα, οι πόρτες, Βαγγέλη μου, είναι ολάνοιχτες… Και το είδαμε στα Μνημόνια με την ευκολία που μπήκαν οι υπογραφές. Πάντως, η απορία μου είναι ποιος ο λόγος αυτής της ομολογίας, που έκρινε ότι έπρεπε να την κάνει τώρα.


Σχολιάστε εδώ