Ποιος είναι ο «πτωχός» φορολογούμενος που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 580.000.000 ευρώ;

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνει ότι «η σύγκριση του 11μήνου (Ιανουάριος-Νοέμβριος) του 2013 με το αντίστοιχο 11μηνο του 2014 (περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας), αποδεικνύει ότι τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ! Η συγκεκριμένη περίοδος αντικατοπτρίζει το ”success story” της Νέας Δημοκρατίας. Στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 η μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 κατά 76,3 εκατ. ευρώ!».

Ονόματα, κύριε Αλεξιάδη

Έριξε όμως, με την ευκαιρία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και μια… βόμβα. Τονίζει ότι «η αύξηση κατά 1.408.226.842 ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Νοέμβριο 2015 οφείλεται (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών) σε ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ΑΦΜ, των οποίων βεβαιώθηκαν οι οφειλές.

Το πρώτο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας ”Δημοσίων – Δημοτικών Επιχειρήσεων” και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 790.000.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο ΑΦΜ αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας ”Πτωχών” και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 580.000.000 ευρώ».

Αυτονόητο το ερώτημα προς τον κ. Αλεξιάδη: Τι είδους προστασία είναι αυτή, να μιλάτε για ΑΦΜ, αντί με τα στοιχεία των δύο αυτών… εκατομμυριούχων οφειλετών, του πλούσιου… πτωχού και της δημοτικής επιχείρησης;

***

Φράγκο δεν υπάρχει! – Στο 1,45 δισ. έφθασαν τα ληξιπρόθεσμα τον Νοέμβριο! – Μύθος τα 83,6 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα, μόλις τα 9 δισ. ευρώ είναι εισπράξιμα

Ρεκόρ πέτυχαν τον Νοέμβριο τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, κάτι που δείχνει ότι οι τσέπες των φορολογουμένων έχουν αδειάσει!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν φόρους ύψους 1,45 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με την υστέρηση που παρουσιάζει ο προϋπολογισμός το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου δεν έχουν καταβληθεί φόροι ύψους 11,83 δισ. ευρώ και, εάν συνυπολογιστούν και οι οφειλές των προηγούμενων ετών, το ποσό φθάνει στο αστρονομικό επίπεδο των 83,6 δισ. ευρώ, το οποίο όμως είναι πλαστό, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, γιατί σε αυτό περιλαμβάνονται και τα χρέη της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Πειραϊκής – Πατραϊκής και ένα σωρό άλλων φαλιρισμένων εταιρειών, που είχαν υπαχθεί στον Οργανισμό Προβληματικών Επιχειρήσεων, ο οποίος είχε συσταθεί το 1981. Απόδειξη, το ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών το εισπράξιμο ποσό ανέρχεται στα 9 δισ. ευρώ περίπου.


Σχολιάστε εδώ