Παράλληλο σύμπαν…

***

Επιχειρηματίες του παράλληλου σύμπαντος

Παραμονή Χριστουγέννων στο Τεκίρντακ της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο με τίτλο «Ανάπτυξη εμπορίου στη Θράκη και συνάντηση επιχειρηματιών». Το διοργάνωσε το «πρακτορείο» και ήταν προσκεκλημένοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. «Όλη τη Θράκη», δηλαδή. Σε αυτή τη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, αλλά και πολλοί επιχειρηματίες από τις τρεις χώρες…

Σε αυτό το συνέδριο το «παρών» έδωσαν και… επιχειρηματίες από τη Ρόδο και την Κω.

Για να μην ξεχνιόμαστε…

***

Στο διά ταύτα…

Ποιος ήταν ο στόχος αυτής της… πρωτοβουλίας; Οι Τούρκοι δεν διστάζουν να μας εξηγήσουν, χωρίς ενδοιασμούς, – κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ο Μαχμούτ Σαχίν -γενικός γραμματέας του Πρακτορείου Ανάπτυξης Θράκης- δήλωσε λοιπόν: «Ως Πρακτορείο Ανάπτυξης Θράκης, με τη συνεργασία των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων της περιοχής μας, συνεχίζουμε τις εργασίες μας με σκοπό την ανάπτυξη των εμπορικών δυνατοτήτων με Βουλγαρία και Ελλάδα.

Αυτό το συνέδριο είναι μια από αυτές τις εργασίες μας. Με αφορμή αυτό το συνέδριο, ελπίζουμε η πολιτιστική ενότητα ανάμεσα στην περιοχή της Θράκης, με τους δυτικοθρακιώτες επιχειρηματίες από Ελλάδα και με τους τουρκικής καταγωγής επιχειρηματίες από Βουλγαρία, να ολοκληρωθεί οικονομικά και εμπορικά.

Διακρίνεται πως οι επιχειρηματίες που μετείχαν από Βουλγαρία και Ελλάδα, δραστηριοποιούνται κυρίως σε τομείς όπως τρόφιμα, γεωργία, κτηνοτροφία, κλωστοϋφαντουργία, μεταφορές και κατασκευές».

Έτσι χτίζονται οι «σχέσεις»…

***

Εξωτερική πολιτική…

Συνεχίζει τις «πολιτικές αναλύσεις» ο Τζεγκίζ μέσω της «Μιλλέτ» με την υποστήριξη (τη δική του και της εφημερίδας) των κονδυλίων του τουρκικού ΥΠΕΞ. Αυτή τη φορά αναφέρεται στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το κουρδικό κόμμα HDP, με αφορμή μια δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ύστερα από συνάντηση που είχε με επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Άγκυρα. Είπε ο Ντεμιρτάς: «Ο ελληνικός λαός, όπως κι εμείς, περνά δύσκολες στιγμές. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις δύσκολες μέρες ανέλαβε την ευθύνη και προκάλεσε έναν μεγάλο ενθουσιασμό όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα σε όλο τον κόσμο. Εξ ονόματος της Αριστεράς και των φτωχών, επιθυμούμε η ελπίδα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει σε επιτυχία. Είναι ανάγκη οι κοινωνίες Ελλάδας και Τουρκίας να στήσουν ακόμη καλύτερες σχέσεις. Και φαίνεται ότι για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα».

Καθόλου δεν του άρεσε αυτή η εξέλιξη του μειονοτικού «δημοσιογράφου», ο οποίος όχι απλώς δυσφόρησε αλλά… κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με το HDP, να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας του – κοίτα ποιος μιλάει, θα πείτε…

***

Διχασμένη προσωπικότητα…

Το πιο ενδιαφέρον, βεβαίως, ο «δημοσιογράφος» το αφήνει, όπως πάντα, για το τέλος. Στο γνωστό μοτίβο του «όπως με συμφέρει», δεν δυσκολεύεται να… αυτοπροσδιοριστεί Έλληνας. Γράφει: «Εγώ στη ζωή μου ως έλληνας πολίτης, όπως είπε και ο Ντεμιρτάς, δεν είδα άλλον τόσο ”γενναίο” πολιτικό σχηματισμό. Αν ήταν άλλος, δεν θα κήρυττε ως αδερφό κόμμα ένα κόμμα μπλεγμένο στην τρομοκρατία, πιστεύω θα φερόταν πολύ πιο προσεκτικά σε μια περίοδο που το PKK κλιμακώνει την τρομοκρατία του. Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακούσαμε άλλο κόμμα που να δηλώνει: ”Θαυμάζουμε τον αγώνα του HDP, αποτελεί έμπνευση για εμάς”. Μάλιστα, ως κόμμα εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να περάσει στην Ιστορία με αυτές τις θαρραλέες για τα θέματα αυτά δηλώσεις του… Είμαι σίγουρος πως θα κάνει και άλλα για πρώτη φορά. Εάν φυσικά διαρκέσει ο κυβερνητικός του βίος… Διότι, όπως φαίνεται, δεν θα διαρκέσει πολύ».

Στην επόμενη (και τελευταία) παράγραφο, ωστόσο, έρχεται στα συγκαλά του… «Ιδιαίτερα ως ”Τούρκος” της Δυτικής Θράκης δεν μπορώ να έχω καμιά σχέση με τους υποστηρικτές των τρομοκρατών, που επιχειρούν να καταστρέψουν τη μητέρα πατρίδα μου, που αποτελεί την εγγυήτρια και τον λόγο της ύπαρξης μου. Αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι επικίνδυνοι μόνο για τη μητέρα πατρίδα μας αλλά και για την πατρίδα μας. Στην πραγματικότητα είναι απειλή για την ανθρωπότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση».

Και κάπως έτσι συνεχίζεται η ζωή στην ελληνική Θράκη…


Σχολιάστε εδώ