Οχυρώνεται η κυβέρνηση
Τα στενά χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία καλείται να κινηθεί η κυβέρνηση για να κλείσει θέματα-αγκάθια, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, είναι αυτά -σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες- που αναζωπυρώνουν και ανατροφοδοτούν συνεχώς τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης και τις λογικές αποσταθεροποίησης της πλειοψηφίας. Τονίζουν μάλιστα πως τα σενάρια αυτά παίρνουν ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη στιγμή που η κυβέρνηση προετοιμάζει και βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εναλλακτικές προτάσεις, όπως, π.χ., στην περίπτωση του Ασφαλιστικού, όπου προτάσσει την «αύξηση των εσόδων του συστήματος και όχι τη μείωση των συντάξεων».
Στο Μαξίμου, με αφορμή την αναζωπύρωση των σεναρίων περί συνεργασίας με τον Β. Λεβέντη, εκτιμούν πως ναι μεν η κυβερνητική πλειοψηφία έχει μπροστά της δύσκολες αποφάσεις, ωστόσο «σε κάποιους και ιδιαίτερα σε μικρά πολιτικά σχήματα υπάρχει το διαρκές άγχος της επιβεβαίωσης και της αναζήτησης ρόλου στην κεντρική πολιτική σκηνή». Μάλιστα, λένε χαρακτηριστικά πως «το προσωπικό πολιτικό άγχος τους κάποιοι επιχειρούν να το μετατρέψουν σε αποσταθεροποίηση, για να εμφανιστούν μετά ως παράγοντες διεξόδου».
Δεν είναι λίγοι δε οι υπουργοί και οι βουλευτές που θεωρούν πως δεν βοηθάει καθόλου την εικόνα σοβαρότητας της κυβέρνησης αυτό το παράδοξο «φλερτ» και ο τρόπος που προσεγγίζουν τον κ. Λεβέντη και το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων κάποια πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη.
Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «όσο υπάρχουν 153 βουλευτές δεν τίθεται θέμα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με κάποιο κόμμα ή Κοινοβουλευτική Ομάδα». Αυτό που πάντα εξετάζει και συζητάει το Μέγαρο Μαξίμου είναι το ενδεχόμενο «σύγκλισης, διεύρυνσης ή στήριξης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από βουλευτές άλλων κομμάτων, που μπορεί στη συνέχεια να ενσωματωθούν στην κυβερνητική πλειοψηφία».