«Κόκκινος συναγερμός» στο Μαξίμου για μπλόκο στα κύματα των μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και ανησυχία γύρω από τη διαχείριση του Μεταναστευτικού και των συνεχών κυμάτων μεταναστών που δέχεται η χώρα και το όλο θέμα εξετάζεται σε συνεχείς συσκέψεις τα τελευταία 24ωρα στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης και του κόμματος.

Τα κύματα των μεταναστών, όπως εξηγούν γνώστες του θέματος, δεν έχουν σχέση με τους πρόσφυγες και όσους δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο (Σύριους κ.ά.). Η εκτίμηση που διαμορφώνεται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι πως οι ροές μεταναστών θα ενταθούν και θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ασφυκτικές συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας. Επίσης, όπως πολλοί υποστηρίζουν, «με δεδομένο ότι πρακτικά οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τα σύνορα στους μετανάστες και ότι η Τουρκία δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας στον έλεγχο ή στη διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων υπάρξεων που δεν έχουν δυνατότητα να πάνε κάπου αλλού ή να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους».

Ήδη στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια εντείνονται οι συζητήσεις για άμεση λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και ριζικά το Μεταναστευτικό. Ήδη έχουν τεθεί επί τάπητος και έχουν συζητηθεί εξαντλητικά μια σειρά από μέτρα, τα οποία πιθανότατα θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα το επόμενο διάστημα, ώστε να αποτραπεί η μεγέθυνση του Μεταναστευτικού και οι επιπτώσεις του αλλά και για να σταλεί μήνυμα ότι η χώρα δεν ήταν, ούτε είναι ξέφραγο αμπέλι.

Τα μέτρα που έχουν συζητηθεί -και, πλην απροόπτου, θα αρχίσουν να τρέχουν- περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα:

– Δημιουργία χώρων υποδοχής και φύλαξης μεταναστών στην Αττική και σε άλλες περιοχές.

– Οργανωμένες και με βάση τον νόμο και το διεθνές δίκαιο επαναπροωθήσεις μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

– Απαίτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέσει την Τουρκία για να υλοποιηθεί η συμφωνία για επαναπροώθηση μεταναστών

– Απαίτηση για περαιτέρω συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρχουν σοβαροί και εντατικοί έλεγχοι και των προσφύγων και των μεταναστών εντός τουρκικού εδάφους και οι περισσότερες διαδικασίες να ολοκληρώνονται εντός της Τουρκίας.


Σχολιάστε εδώ