Η Φώφη δεν φοβάται τον Βενιζέλο!

Δεν φαίνεται πάντως να συμμερίζεται το άγχος και τη φοβία κάποιων στελεχών όσον αφορά τον κ. Βενιζέλο και τις κινήσεις του, καθώς προετοιμάζει σταθερά το έδαφος για τη «φυγή προς τα εμπρός του ΠΑΣΟΚ και του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς», που απόκτησαν κοινό βηματισμό μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον χαράξει τη στρατηγική ανάκαμψης του χώρου και φέρεται αποφασισμένη να πορευτεί με βάση αυτή τη στρατηγική, που έφερε τους πρώτους καρπούς της στις εκλογές με το ποσοστό που έφερε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Όπως μάλιστα λένε έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «η κ. Γεννηματά σέβεται τον κ. Βενιζέλο, όμως δεν τον φοβάται και κυρίως δεν φοβάται να προχωρήσει τις επιλογές και τη στρατηγική της για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς».

Οι επιλογές αυτές ήδη έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται την ίδια στιγμή που, όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «ο Ευ. Βενιζέλος αναζητά τον ρόλο του». Στη Βουλή είναι δραστήριος και κινείται βάση ενός προγραμματισμού, ωστόσο -σύμφωνα πάντα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- δεν ασκεί πλέον σοβαρή επιρροή στο κόμμα, ενώ δεν έχει ερείσματα στην οργανωμένη βάση του κόμματος. Φαίνεται, δε, πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αντιμέτωπος με ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό γιατί πολλά στελέχη και φίλοι του Βενιζέλου έχουν γείρει υπέρ του Μητσοτάκη, ο ίδιος όμως δείχνει να μην επιθυμεί την εκλογή του, γιατί θα κυριαρχήσει στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροδεξιάς και θα μπει πάγος στις βλέψεις του για λόγο και ρόλο (και μάλιστα πρώτο) στον λεγόμενο χώρο του Κέντρου και ενός τμήματος της Κεντροδεξιάς.

Στο μεταξύ κλιμακώνονται οι προσπάθειες για την αναθέρμανση των πολιτικών σχέσεων και την επιστροφή στελεχών από το συνδικαλιστικό κίνημα, την Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, που είχαν διαρρήξει τις σχέσεις τους με το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της πολιτικής που είχε επιλεχθεί.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως για πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω του Ασφαλιστικού και του Αγροτικού.


Σχολιάστε εδώ