Η μαύρη λίστα του Κυριάκου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες του έχουν φτιάξει «μαύρη λίστα» με όσα στελέχη στηρίζουν με ιδιαίτερο ζήλο τον Β. Μεϊμαράκη, ούτως ώστε να τους αντιμετωπίσουν ανάλογα την επόμενη ημέρα. Στις πρώτες θέσεις της λίστας υπάρχουν τα ονόματα των Ευρ. Στυλιανίδη, Ν. Κακλαμάνη και Γ. Γιακουμάτου. Για τον πρώτο μάλιστα σημειώνουν ότι δεν είναι βουλευτής, κατά συνέπεια από πουθενά δεν δεσμεύονται να τον συμπεριλάβουν στις λίστες στις επόμενες εκλογές. Το κλίμα ρεβανσισμού φαίνεται να τροφοδοτεί κατά κάποιον τρόπο και ο Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι οι Στυλιανίδης και Κακλαμάνης έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα.

***

Θα στηρίξει τον αδελφό

Η παρατεταμένη σιωπή της Ντ. Μπακογιάννη σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές βάζει πολλούς σε σκέψεις ως προς τη στάση που θα τηρήσει ιδίως τώρα στον δεύτερο γύρο, καθώς απέναντι στον Β. Μεϊμαράκη βρίσκεται ο αδελφός της. Από το περιβάλλον της λένε ότι στηρίζει ξεκάθαρα τον πρώτο, αλλά για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να μιλήσει δημόσια. Πρέπει να παρατηρήσω ότι αρκετοί είναι εκείνοι που… δυσπιστούν. Ανάμεσα σ’ αυτούς και στελέχη σαμαρικής επιρροής, που υποστηρίζουν ότι η Ντόρα όχι μόνο θα στηρίξει τον Κυριάκο, αλλά λόγω των οικογενειακών πιέσεων θα βγει και θα κάνει δημόσια δήλωση υπέρ του. Αλήθεια ή ψέμα, θα φανεί πολύ σύντομα. Το βέβαιο είναι ότι η Ντόρα δεν μιλάει ευθέως, εξάπτει τη φαντασία ορισμένων και συντηρεί τις διάφορες φήμες.

***

Κάθε άλλο παρά ανήσυχοι ή ενοχλημένοι είναι στο επιτελείο του Β. Μεϊμαράκη από το γεγονός ότι υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν ταχθεί ανοιχτά (δίνουν μάχη…) οι Μ. Βορίδης και Άδ. Γεωργιάδης. Θεωρούν ότι, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο με τον Απ. Τζιτζικώστα, ο Μητσοτάκης θα βγει ζημιωμένος από τη συμπόρευσή του με στελέχη που έχουν αναφορές στη σκληρή Δεξιά ή ακόμη και την Ακροδεξιά. Πόσω μάλλον που δεν υπάρχει μεταξύ τους καμιά πολιτική και ιδεολογική συγγένεια. «Το μόνο που απομένει είναι να τον στηρίξει και ο Μπαλτάκος», λένε χαρακτηριστικά από το επιτελείο του Μεϊμαράκη.

***

Σύμφωνο συμβίωσης…

Το, όχι και τόσο μακρινό, 1993 ο Αντ. Σαμαράς είχε ανατρέψει την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, είχε φτιάξει την Πολιτική Άνοιξη και είχε… φέρει το ΠΑΣΟΚ ξανά στην εξουσία. Γεγονός που αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είχε ως συνέπεια να χρειαστεί να περάσουν 21 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να κερδίσει εκ νέου εκλογές. Το 2009 ο Αντ. Σαμαράς διεκδίκησε και (με την αμέριστη συμπαράσταση των Καραμανλικών) κατάφερε να εκλεγεί αρχηγός κόντρα στην Ντ. Μπακογιάννη. Το 2016 ο Αντ. Σαμαράς, για δικούς του προσωπικούς λόγους, στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο την προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει ο επόμενος αρχηγός της παράταξης κάνοντας μια… τεράστια «κωλοτούμπα». Ενώ κι ο τελευταίος δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα ότι συμπορεύεται με τον άνθρωπο που ανέτρεψε τον πατέρα του από την πρωθυπουργία κι έστειλε τη Νέα Δημοκρατία στα… αζήτητα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…


Σχολιάστε εδώ