Για 1.314 ευρώ το τ.μ. πούλησαν τον Αστέρα!

Και δίνουν για 400 εκατ. ευρώ αυτό το χρυσάφι, την περιοχή με την επωνυμία Αστέρας Βουλιαγμένης, που έχει συνολική επιφάνεια 304.429,17 τ.μ., εντός των οποίων βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων «Αφροδίτη», «Arion Palace» και «Ναυσικά – Westin», το ακίνητο στο οποίο είναι οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις Βουλιαγμένης, η μαρίνα Βουλιαγμένης και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου.

Πουλάνε όλον αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό έναντι 1.314 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Δεν θα πούμε εμείς ότι πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης. Αυτή είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Και συγκεκριμένα των Οικονομικών Εισαγγελέων. Οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν:

1. Αν προηγήθηκε της προκήρυξης του διαγωνισμού υπολογισμός, από πιστοποιημένους εκτιμητές, της αγοραίας αξίας όλου του Συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης – αναλυτικά, για τη γη, τα ξενοδοχεία, τη μαρίνα, τις πισίνες και όλες τις άλλες εγκαταστάσεις. Και αν ναι, ποια ήταν η εκτίμησή τους.

2.Αν ελήφθησαν συγκριτικά στοιχεία των τιμών αγοράς που ίσχυαν στη γύρω περιοχή για οικόπεδα, μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, καταστήματα, πισίνες, μαρίνες κ.ά. Και στην περίπτωση που έγιναν όλα αυτά, ποιες ήταν οι τιμές.

3. Αν η προκήρυξη προέβλεπε κατώτατο όριο προσφοράς για όλο το Συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, και αν όχι, γιατί. Και

4. Ποια η σχέση των αντικειμενικών αξιών για τη συγκεκριμένη περιοχή της Βουλιαγμένης που ίσχυαν τον Ιανουάριο του 2013, όταν έγινε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του Αστέρα.

Στην Jermyn Street Real Estate Fund συμμετέχουν τα κρατικά κεφάλαια του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι άραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus και δύο funds της AGC.


Σχολιάστε εδώ