Μπηχτές Τσίπρα κατά Μαξίμου

Μια εβδομάδα μετά το φιάσκο με την προσωρινή απόσυρση του παράλληλου προγράμματος και την πρωτοφανή προχειρότητα που επέδειξαν στους χειρισμούς κορυφαίοι παράγοντες και υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών (και συγκεκριμένα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), ο πρωθυπουργός έδωσε σύνθημα για ανασύνταξη και δουλειά. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά στους υπουργούς του… «να φάνε λίγους παραπάνω κουραμπιέδες για να πάρουν δυνάμεις», ωστόσο το ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν θα κάνουμε χειμερινές διακοπές»!

Να σημειώσουμε πάντως ότι η αποστροφή Τσίπρα περί «καλύτερου κυβερνητικού συντονισμού» ήταν ευθεία βολή για την ομάδα του Μαξίμου αλλά και τον συντονιστή των υπουργών, και εκ των πλέον στενών συνεργατών του, υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ετοιμότητα, εργατικότητα και συντονισμό για «να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα να συγκρουστούμε με το οικονομικό – πολιτικό κατεστημένο που βύθισε τη χώρα στην κρίση και τώρα ζητά τα ρέστα»… Και με νόημα υπενθύμισε: «Αντέξαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, άλλοι δεν άντεξαν, άλλοι έχουν αστάθεια»…


Σχολιάστε εδώ