Μελισσανίδης και Σαββίδης αναζητούν τον… αντίπαλο του Γκιρτζίκη

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε τον προηγούμενο Οκτώβριο συνάντηση με εκπροσώπους από 14 ΕΠΣ, οι οποίες ακούγεται ότι έχουν αυξηθεί σε 20-22, αλλά δεν αρκούν καθώς πρέπει να φτάσουν τις 30.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο άνθρωπος που θα ηγηθεί του σχήματος, που ακόμη δεν έχει βρεθεί. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά.

Του νυν προέδρου της Football League Σπύρου Καλογιάννη, που προωθείται από την ΑΕΚ, για τον οποίο ομως ο Ιβάν Σαββίδης δεν φαίνεται να… πολυψήνεται, του αντιπρόεδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση, του πρώην γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Λυσσαρίδη αλλά και του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένου, που πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδέχθηκε ότι είναι «ο συντονιστής της προσπάθειας για αλλαγή στην ΕΠΟ».

Τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη λίστα ήταν του προέδρου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Παπαχρήστου, o oποίος μάλιστα κατέθεσε πρόσφατα υπέρ της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την ανακοίνωση της «Ένωσης» πριν από τον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Πλατανιά. Το όνομά του όμως μάλλον «κάηκε» καθώς υπήρξαν αντιδράσεις στην ένωσή του και ακούγεται ότι προορίζεται πλέον για αντιπρόεδρος.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι οι εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα γίνουν με νέο καθεστώς. Κάθε Ένωση από τις 55 έχει τρεις ψήφους (και όχι μία), ενώ οι 16 ομάδες της Super League θα έχουν από μία. Σύνολο: 181.

Για την εκλογή προέδρου απαιτείται το 50%+1, εκτός αν υπάρχει θέμα με κάποια ΕΠΣ (αν διαθέτει δηλαδή διοίκηση πρωτοδικείου και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται από την ΕΠΟ), οπότε ο αριθμός των ψήφων μειώνεται.


Σχολιάστε εδώ