Η διαφήμιση καλά κρατεί…

«Η αντιδήμαρχος εξέφρασε τη θλίψη της για την αποτρόπαιη επίθεση (σ.σ.: Άμα είσαι να είσαι…) και για την κλοπή του αυτοκινήτου, εντός του οποίου είχε σκοτωθεί σε ύποπτο ατύχημα (σ.σ.: Παρακαλώ, Σιμπέλ, πώς είπατε, καλή μας;) ο αείμνηστος ηγέτης μας Δρ Σαδίκ Αχμέτ. Ο γενικός πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην αντιδήμαρχο για την επίσκεψη και ακολούθως αντήλλαξαν απόψεις», σημειώνεται στο δημοσίευμα…

Όχι, οι άνθρωποι το δουλεύουν καλά εδώ και δύο εβδομάδες. Συνεχίζουν να κρατούν τον χώρο με τα συνθήματα στους τοίχους και τα… σπασμένα γυαλιά μες στα γραφεία.

Πώς είναι το Μουσείο της Μαντάμ Τισό; Καμία σχέση…

***

Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη, ένα τσιγάρο δρόμος…

Στο μεταξύ, 25 περίπου άτομα επιτέθηκαν, λέει, με μολότοφ στο κτίριο του προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και στους αστυνομικούς που βρίσκονταν μπροστά σε αυτό.

Το DEB, που σε λίγο οι εκπρόσωποί του θα βγαίνουν μαυροντυμένοι πενθούντες «για… τη δημοκρατία, ρε γαμώτο», εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας «την άσχημη αυτή επίθεση που έγινε στο προξενείο της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας»…

Και, όπως ήταν φυσικό, συνέδεσε την επίθεση με την προβοκάτσια στα γραφεία του στην Κομοτηνή (εμείς αυτό το λέμε «βούτυρο στο ψωμί τους»).

Όποιος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα καταλαβαίνει ότι η επίθεση είχε στόχο τους αστυνομικούς. Όποιος έχει εντρυφήσει στον τρόπο που προβοκάρουν οι Τούρκοι και τα τσιράκια τους εντός της ελληνικής επικράτειας αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση αγγίζει τα όρια της παράνοιας…

***

Ο Ιλχάν αποσαφηνίζει…

Όταν ο Δημητράς έγινε «Τούρκος», που κανείς από τις τουρκικές μειονότητες μπήκε στον κόπο να συμμετάσχει στην εκδήλωση που ήθελε να διοργανώσει και τελικώς κατέληξε σε φιάσκο, κανείς δεν φανταζόταν ότι το πράγμα θα έπαιρνε και διαστάσεις, με πρωταγωνιστή μάλιστα τον βουλευτή του Ποταμιού (σε αυτή τη Βουλή) Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Ιλχάν λοιπόν, που φαίνεται ότι ενοχλείται όταν τον εγκαλούν, είπε να ακολουθήσει το ύφος του Δημητρά (που δεν είναι και δύσκολο) κι έτσι είχαν όλοι την ευκαιρία στο twitter να παρακολουθήσουν ένα αφ’ υψηλού ξεκατίνιασμα (αλλά ξεκατίνιασμα, πάντως…). Γράφει ο κ. Ιλχάν: «Η Ελληνική Επιτροπή Συμφωνιών του Ελσίνκι, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θέλησε να οργανώσει στην Αθήνα μαζί με τη FUEN μια εκδήλωση με θέμα ”ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” και μας κάλεσε.

Αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώση μου, το κόμμα DEB και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που είναι επίσημα μέλη της FUEN, δεν κλήθηκαν στο πάνελ της εκδήλωσης. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, ότι δύο αξιότιμοι φορείς και μέλη της FUEN δεν εκλήθησαν, αποφάσισα κι εγώ να μη μετάσχω στην εκδήλωση… Επιθυμώ να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη πως δεν μετείχα σε αυτή την εκδήλωση επειδή θεωρώ άστοχη και ανάρμοστη τη μη πρόσκληση αυτών των δύο φορέων (DEB και BTAYTD), παρά το ότι είναι μέλη της FUEN. Υπενθυμίζω ξανά στους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων πως οι μειονοτικοί φορείς και οργανώσεις έχουν ενότητα και ομοψυχία μεταξύ τους», σημείωσε ο βουλευτής.

Ποιος θα το περίμενε ότι θα έφτανε μια μέρα που θα ήταν παρωχημένος ο Δημητράς, ύστερα από τόσο πλούσια δράση, και ότι θα το έλεγε αυτό μέσω social media ο Ιλχάν…


Σχολιάστε εδώ