Επί του πιεστηρίου

Μπορεί κανείς από τους σοφούς οικονομολόγους που έχουμε να μας πει γιατί οι Ελβετοί, παρά την πλούσια και τεχνολογικά προηγμένη χώρα τους, αρνούνται να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες και επιμένουν στο ρευστό χρήμα; Τι ξέρουν παραπάνω από εμάς και αποφεύγουν να κάνουν τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα; Αντίθετα, οι δικοί μας άρχοντες μας εκβιάζουν για να χρησιμοποιούμε από την 1η του νέου έτους πλαστικό χρήμα. Μάλλον μαθητευόμενοι μάγοι είναι.

***

Συγχαρητήρια στους Νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές. Καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μέγα σκάνδαλο της Φολκσβάγκεν, τα αυτοκίνητα της οποίας, με τους αυξημένους πέραν του ορίου ρύπους, εξέπεμπαν δηλητήριο. Και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω στην Αμερική, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο στην τεράστια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία 16 δισ. δολ. Το γαλάζιο «όχι» δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Διαταγή της Μέρκελ και τα σκυλιά δεμένα…

***

Ο μέσος όρος συνταξιοδότησης στο Δημόσιο εξακολουθεί να είναι και σήμερα κάτω από τα 54 χρόνια! Πού τέτοια τύχη στον ιδιωτικό τομέα, και μάλιστα όχι στους ανειδίκευτους εργαζομένους, αλλά στα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων… Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ICAP, το 69% των στελεχών αυτών θα συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία από 67 χρονών και πάνω. Όπως προκύπτει από την έρευνα, η μεγαλύτερη πίεση που βιώνουν τα στελέχη του 2015 είναι το άγχος για περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος και για σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρεία τους.

Έχουν και οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι προβλήματα.


Σχολιάστε εδώ