ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Τι λέει το εν λόγω σενάριο; Ότι, αν κάποια στιγμή ο Αλ. Τσίπρας φτάσει στο έσχατο σημείο, να μην μπορεί δηλαδή να κυβερνήσει, θα ζητήσει τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και για πρωθυπουργό θα προτείνει τον Κ. Καραμανλή. Όσοι συζητούν… σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό, επισημαίνουν ότι το σενάριο θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας αν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκλεγεί ο Β. Μεϊμαράκης. Και ότι με τον Κυρ. Μητσοτάκη τα πράγματα θα μπλέξουν…

***

Το γεγονός ότι ο Β. Μεϊμαράκης πήγε καλά σε περιοχές της Β’ Αθηνών και του Πειραιά, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης σε Κηφισιά, Γλυφάδα, Βούλα, κ.ά., δίνει ένα επιπλέον… επιχείρημα, εν όψει της τελικής αναμέτρησης, στους υποστηρικτές του πρώτου: «Πρωθυπουργός δεν γίνεσαι αν σε στηρίζουν οι πλούσιοι στα βόρεια προάστια, αλλά όταν σε ψηφίζουν τα λαϊκά στρώματα στο Περιστέρι και τα Καμίνια», λένε με έμφαση. Πιθανολογώ ότι και αντίστροφα να ήταν τα αποτελέσματα και πάλι θα εφεύρισκαν το κατάλληλο επιχείρημα. Π.χ., ότι τον κ. Μεϊμαράκη τον στηρίζουν οι τάξεις που επηρεάζουν τις εξελίξεις στη χώρα κ.λπ. Τέλος πάντων, για να γίνει εις εκ των δύο πρωθυπουργός, χρειάζεται να ρυθμίσει μια… μικρή λεπτομέρεια: Να κερδίσει τον Αλ. Τσίπρα!

***

Κι ο μεν Β. Μεϊμαράκης νίκησε στον πρώτο γύρο των εκλογών, ωστόσο το γεγονός ότι έμεινε μακριά από την… αυτοδυναμία έχει φέρει προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο του. Αλλά και αρκετές γκρίνιες για τη στάση που κράτησαν κορυφαία στελέχη, που αν και τον στήριζαν, δεν έδωσαν μάχη προκειμένου να πάει καλύτερα! Ποιους παίρνει η… μπάλα; Κατ’ αρχάς την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία -όπως λένε- δεν είπε ούτε μια κουβέντα υπέρ του κ. Μεϊμαράκη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αλλά και τον Ν. Δένδια, ο οποίος -όπως τονίζουν- έφτασε παραμονές των εκλογών για να εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του.

***

Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, ότι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή την περίοδο η Ντόρα είναι πολύ πιο σοβαρά από τις γκρίνιες των παρατρεχάμενων του κ. Μεϊμαράκη. Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ήταν το χειρότερο δυνατό για εκείνη, καθώς απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη, που η ίδια στηρίζει, βρίσκεται ο αδελφός της. Το διακύβευμα δεν είναι ποιος θα περάσει στον τελικό γύρο, αλλά ποιος θα εκλεγεί αρχηγός. Η Ντόρα είναι εξαρχής με τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά το γεγονός ότι θα πρέπει να δώσει μάχη εναντίον του Κυριάκου είναι από μόνο του ψυχοφθόρο, όσο κι αν οι μεταξύ τους σχέσεις δεν είναι οι καλύτερες εδώ και χρόνια. Άσπονδοι φίλοι της πάντως επισημαίνουν ότι υπάρχει ακόμη… χειρότερο σενάριο για την Ντόρα: Να εκλεγεί αρχηγός ο Κυριάκος.


Σχολιάστε εδώ