Αυτοί που είναι στην έξοδο…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον πορτογάλο τεχνικό, σε μια κατά τα άλλα πολύ καλή σεζόν, είναι το γεγονός ότι διαθέτει ένα ρόστερ 35 παικτών, γεγονός που δεν του επιτρέπει να δουλέψει ακριβώς όπως επιθυμεί.

Γι’ αυτό θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσουν όσοι δεν υπολογίζονται. Το ιδανικό θα ήταν να συνεχιστεί η σεζόν με 25-26 παίκτες.

Λογικά την πόρτα της εξόδου θα διαβούν τουλάχιστον 6-10 παίκτες, ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο να γίνουν και μεταγραφές. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από το ποιοι θα φύγουν τελικά.

Να σημειώσουμε, επίσης, πως σε ό,τι αφορά τους δανεισμούς ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πολιτική και ψάχνεται πολύ στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 14 δανεικούς που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα, μόνο οι τρεις αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες φέτος.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Γιαννιώτη και Τάσο Καραμάνο του Πανιωνίου και τον Γιώργο Στρέζο της Παναχαϊκής. Κάτι ανάλογο θα επιδιωχθεί και τώρα.

Οι υποψήφιοι για αποχώρηση είναι οι Τάσος Αυλωνίτης, Δημήτρης Γούτας (επιστρέφει με δανεισμό στην Ξάνθη), Γιάννης Μανιάτης (μάλλον δανεικός), Φάνης Τζανδάρης, Ερνάνι (ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να διακόψει τον δανεισμό του προκειμένου να επιστρέψει στην Πόρτο), Γιάννης Γιαννιώτας (δεν επιθυμεί να παραχωρηθεί ως δανεικός και θέλει, εφόσον δεν υπολογίζεται, να μείνει ελεύθερος), Μοχάμεντ Μπεν (δανεικός στον Λεβαδειακό), Αλφρεντ Φινμπόγκασον (πρέπει να «σπάσει» ο δανεισμός του από τη Σοσιεδάδ, ενώ ο ίδιος θέλει να παίζει για να πάει στο Euro), Αλαν Πουλίδο (ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποκομίσει οικονομικό όφελος, αλλά δεν αποκλείεται να καταλήξει σε δανεισμό).

Υπάρχει, όμως, ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους και για ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται. Οι Σάντερλαντ και Μαρσέιγ έχουν στη λίστα τους τον Αρτούρ Μαζουακού, αλλά στον Ολυμπιακό, εκτός απ’ το ότι δεν έχουν επίσημη πρόταση στα χέρια τους για την ώρα, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η διάθεση να παραχωρηθεί, εκτός αν κατατεθεί μια πάρα πολύ δελεαστική πρόταση.

Την ίδια ώρα, στην Αργεντινή γράφουν ότι η Ρίβερ Πλέιτ και η Ροζάριο Σεντράλ θέλουν τον Καμπιάσο, για τον οποίο δεν υπάρχει διάθεση να παραχωρηθεί τον Ιανουάριο, εκτός αν το απαιτήσει ο ίδιος, κάτι που δεν διαφαίνεται για την ώρα.

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις για απόκτηση παικτών, όλα θα εξαρτηθούν από το ποιοι τελικά θα αποχωρήσουν. Διότι αν φύγουν και ο Φινμπόγκασον και ο Πουλίδο, π.χ., θα υπάρξει κίνηση για την απόκτηση φορ. Ή αν τελικά πουληθεί ο Μαζουακού θα αναζητηθεί αριστερός μπακ και μάλιστα έτοιμος για να παίξει βασικός.


Σχολιάστε εδώ