Ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Λόγια γεμάτα αγάπη και συγκίνηση από τη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη προς τους ομογενείς μας, που κατέκλυσαν το «Holy Trinity Cathedral Center» στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα Πολιτισμού, με την ευκαιρία της βράβευσής της με το Ripple of Hope Award 2015 του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», στην οποία παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

«Είναι ένα παράδειγμα για όλους μας η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η ίδια και βεβαίως οι φιλανθρωπικές της πρωτοβουλίες, καθώς και η επιθυμία της να μας φέρει όλους μαζί, η διάθεσή της να κάνει το καλύτερο στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας», τόνισε η πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Νάνσυ Παπαϊωάννου.

Με πολύ θερμά λόγια μίλησε για την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO η πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy» κ. Kerry Kennedy: «Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος, αφοσιωμένος στο κοινωνικό του έργο, ένας άνθρωπος που νοιάζεται πραγματικά για τους άλλους. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανη που θα της απονείμω το βραβείο ”Ripple of Hope”, καθώς προσωποποιεί το ”πιστεύω” του πατέρα μου Robert F. Kennedy, ότι ”ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά”».

Κλείνοντας την ομιλία της, η κ. Μαριάννα κατέθεσε την ανησυχία της για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης:

Εμάς φοβάμαι, μην ξεχάσουμε την Ελλάδα…

«Εμάς φοβάμαι, φίλοι μου! Μήπως δεν καταφέρουμε να διδάξουμε σ’ αυτά τα παιδιά της κρίσης πως ο πραγματικός πλούτος κρύβεται στην καρδιά και στις γνώσεις μας, και όχι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στο πορτοφόλι μας, και ότι αυτός είναι ο πλούτος που κανείς μα κανείς δεν μπορεί να μας πάρει. Εμάς φοβάμαι, φίλοι μου. Μήπως μιλώντας στα παιδιά μας για την Ελλάδα της κρίσης, ξεχάσουμε την Ελλάδα: Τις αξίες που απορρέουν από τον πολιτισμό της και τις υποχρεώσεις που μας δημιουργεί το γεγονός πως γεννηθήκαμε ”Έλληνες”…».


Σχολιάστε εδώ