Την… άλωση της ΕΠΟ επιδιώκουν Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Εμείς θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε μόνο εγώ και ο Ιβάν (Σαββίδης). Και ο Παναθηναϊκός, όχι απλώς ασχολείται αλλά καίγεται για την αλλαγή στην ΕΠΟ. Είναι μαζί μας στην προσπάθεια να διώξουμε το σάπιο κατεστημένο», έλεγε σε συνεργάτες του, ενώ επαναλαμβάνει διαρκώς πως «…μπορούμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο και θα το φτιάξουμε. Δεν είναι στόχος να αλλάξει ο χαλίφης, αλλά να φτιάξει επιτέλους το προϊόν, γιατί αυτή τη στιγμή προϊόν δεν υπάρχει. Το έχουν καταστρέψει».

Όσο για τη μη πρόσκληση του Ολυμπιακού σε αυτή την προσπάθεια τόνισε: «Θα ήταν το καλύτερο, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να καθόταν ο Μαρινάκης σε αυτό το τραπέζι. Γι’ αυτό εμείς θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Δεν πάει άλλο!», απαντά, ενώ εμφανίζεται βέβαιος -όπως και ο Γιάννης Αλαφούζος- πως επίκεινται «…συνταρακτικές δικαστικές εξελίξεις».

Αυτές οι ατάκες έρχονται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΑΕΚ μετά το ματς με τον Πανιώνιο, που κατέληγε: «Σε δέκα μήνες τα λέμε». Και τι θα γίνει σε δέκα μήνες; Μα οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ.

Ουσιαστικά ήδη ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία των ΠΑΕ, που θέλουν να ρίξουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ έχει αναλάβει τις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις της Βόρειας Ελλάδας και ο Μελισσανίδης τον Νότο, ενώ ο Αλαφούζος κι ο Παναθηναϊκός δεν ανακατεύονται, προφανώς επειδή δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άκρες και ικανότητες…

Βέβαια, όπως έχει δείξει το παρελθόν, μόνο εύκολο δεν είναι να αλλάξεις την κατάσταση στην ΕΠΟ.

Καμία ΕΠΣ δεν δίνει την ψήφο της αν δεν σιγουρέψει το μέλλον των ανθρώπων της… Εκείνοι που θα βρεθούν στο πλευρό του Γκιρτζίκη αλλά κι οι άλλοι που θα συνταχθούν με τους… «εξυγιαντές» θέλουν τα ανταλλάγματά τους για να στηρίξουν τη μια ή την άλλη παράταξη.

Και, βέβαια, ακόμα κι αν επιτευχθεί η ανατροπή, το δύσκολο θα είναι το μετά. Διότι όταν κάποτε είχαν συμμαχήσει Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης στην πάλαι ποτέ ΕΠΑΕ, ο πολύπειρος Βίκτωρας Μητρόπουλος είχε πει ότι στο πρώτο αμφισβητούμενο πέναλτι η συμμαχία θα διαλυθεί. Κι έπεσε μέσα.

Αν, λοιπόν, τώρα κάποιος από τους τρεις γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει.


Σχολιάστε εδώ