Ποιος θα στηρίξει ποιον στον β΄ γύρο

Ο Β. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αν δεν είναι στον δεύτερο γύρο, θα στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό ήταν περισσότερο κίνηση τακτικής παρά πολιτικής ουσίας, δεδομένου ότι στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν περίπου σίγουρο ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών. Υπό αυτή την έννοια, η κίνησή του αυτή είχε ως στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για τον δεύτερο γύρο.

Στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη λένε ευθέως ότι θα επιδιώξει να έχει μια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη στην περίπτωση που ο τελευταίος δεν είναι στον δεύτερο γύρο, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι θα του προτείνει θέση αντιπροέδρου. Από την άλλη, ο κ. Μεϊμαράκης προτιμά να είναι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μητσοτάκης, διότι την επόμενη ημέρα θα μπορέσει να συνεννοηθεί μαζί του για όσα θα πρέπει να γίνουν για την ανασύνταξη της παράταξης.

Αντίθετα, με τον κ. Τζιτζικώστα θεωρεί ότι η συμβίωση θα είναι πολύ δύσκολη και με πολλές εντάσεις, που θα αποβούν σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι δεν προτίθεται να επιδιώξει συμμαχίες για τον δεύτερο γύρο, όποιος θέλει ας τον στηρίξει. Μεταξύ των κ. Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη, ο Άδ. Γεωργιάδης το πιθανότερο είναι επιλέξει να στηρίξει τον δεύτερο, εκτός κι αν η εντολή που θα πάρει άνωθεν είναι διαφορετική.


Σχολιάστε εδώ