Ο γιατρός… ο μεγάλος ασθενής των νοσοκομείων!

Το γιατί το εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας Μερόπη Φωστηροπούλου, η οποία κτύπησε όλες τις πόρτες των αρμοδίων του νομού και της Αθήνας, πλην όμως καμία δεν άνοιξε. Στο αγωνιώδες μήνυμά της γράφει τα εξής: «Λειτουργεί με μία γιατρό για 45 ασθενείς, η οποία έχει υπερβεί τα ψυχικά και σωματικά της όρια και κινδυνεύει από υπερκόπωση. Και μέχρι στιγμής η έλευση άλλου γιατρού παραμένει ως υπόσχεση για πολύ καιρό από τους αρμοδίους».

Τα ακούτε εκεί στο υπουργείο Υγείας; Τι απαντάτε, κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη;

SOS και από τον ΟΚΑΝΑ

Δυστυχώς, υπάρχουν και χειρότερα. Κραυγή αγωνίας από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ:

«Τα τελευταία τρία χρόνια στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ δεν γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, ούτε καν αυτοί έναντι της ηπατίτιδας Β, ασθενών των οποίων η πλειοψηφία πάσχει από χρόνια ηπατίτιδα C. Επίσης, εδώ και 18 μήνες δεν γίνονται ιολογικοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να μην εξετάζονται για τους ιούς της ηπατίτιδας Β και C και του HIV / AIDS ούτε καν οι νεοεισερχόμενοι στα προγράμματα υποκατάστασης, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες.

Εδώ και πολύ καιρό οι μονάδες υποκατάστασης παραμένουν υποστελεχωμένες, ενώ νέες μονάδες σχεδιάζονται, οι οποίες προβλέπεται να λειτουργήσουν ουσιαστικά ”εκ των ενόντων”. Έτσι, λοιπόν, κλείνουν μονάδες μεθαδόνης τα Σαββατοκύριακα για να εξοικονομηθεί προσωπικό, ώστε να στελεχωθούν νέες μονάδες».

Εκεί στο Μαξίμου ακούει κανείς;


Σχολιάστε εδώ