Οι ύμνοι στον Τσίπρα προάγγελος της ένταξης του Ρουσόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ
Τόσο αυτά καθ’ αυτά τα λεγόμενά του όσο -κυρίως- ο χρόνος που επέλεξε να πει όσα είπε προκαλούν ερωτηματικά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι δηλώσεις του αποτελούν ουσιαστικά τον προπομπό της μεταπήδησής του στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση έχει να κάνει με το επικοινωνιακό κομμάτι, κατά συνέπεια θα μπορούσε να το αναλάβει ο κ. Ρουσόπουλος, έχοντας την εμπειρία της περιόδου 2004-2008.
Ο κ. Ρουσόπουλος, σύμφωνα με πηγές που δεν επιτρέπουν διάψευση, ήταν αυτός που μετέφερε στον κ. Καραμανλή την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πολύ στενές σχέσεις που έχει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι έχει ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Ν. Παππά, με τον οποίο συναντάται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Λέγεται δε ότι ο τελευταίος τον έχει κατά καιρούς συμβουλευτεί για μια σειρά ζητήματα (ΕΡΤ, νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες, Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο).
Η απόφαση του κ. Ρουσόπουλου να προσεγγίσει, όπως όλα δείχνουν, την πλευρά Τσίπρα έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν πήρε από τη Νέα Δημοκρατία αυτά που ζητούσε τους προηγούμενους μήνες. Επί αρχηγίας Σαμαρά είχε ζητήσει να του δοθεί ένα κομματικό πόστο ούτως ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή του στην ενεργό πολιτική. Ο κ. Σαμαράς του πρότεινε να αναλάβει τον επικοινωνιακό τομέα ή να αναλάβει σύμβουλός του, αλλά ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε αρνητικά. Προτιμούσε μια θέση που θα είχε μεν προβολή, αλλά μηδενική πολιτική φθορά και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να αναλάβει πρόεδρος στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Η επιθυμία του ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ρουσόπουλος επανήλθε όταν έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Β. Μεϊμαράκης, πλην τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα, καθώς οι δύο άνδρες δεν διατηρούσαν καμιά επαφή τα τελευταία χρόνια, ενώ είχαν συγκρουστεί την περίοδο 2004-2009. Ως εκ τούτου, το αίτημά του για την προεδρία του Ινστιτούτου δεν είχε καμιά τύχη. Από την άλλη, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωνε απογοητευμένος από την αδράνεια που επιδείκνυε ο Κ. Καραμανλής όσον αφορά τα ζητήματά του.
Η αλήθεια είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο κ. Ρουσόπουλος εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία κι έγινε κορυφαίος υπουργός στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από τα στελέχη που είχαν μια μακρά διαδρομή στην παράταξη. Τον θεωρούσαν ξένο σώμα. Κι ο ίδιος όμως ποτέ δεν ασπάστηκε επί της ουσίας τις θέσεις και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, συνδέθηκε με τον Κ. Καραμανλή, εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες, απέκτησε δόξα και φήμη, ενδεχομένως και πολύ περισσότερα.