Τσίπρας για Προσφυγικό: Ευρώπη και Τουρκία να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Η Ελλάδα δεν ενέδωσε στη βάρβαρη λογική της βίας, των φραχτών και των βίαιων επαναπροωθήσεων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής να μην αναπαράγουν την ατζέντα της Ακροδεξιάς. Σημείωσε ότι οι απειλές για αποβολή της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και υποστήριξε ότι επρόκειτο για συντονισμένη προσπάθεια για να φανεί ότι η ΕΕ θέτει αυτό το θέμα, προσπάθεια που συνέδεσε με τους ακραίους κύκλους της Ευρώπης που αντιμετώπισαν την προσφυγική κρίση με τείχη και φράχτες.

«Δεν εξυπηρετούν σε τίποτα οι κοινές περιπολίες»

Για τη Frontex ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο 200 άτομα -από τα 1.600 που ζήτησε η Ελλάδα-, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία και της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής στη χώρα μας. Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση για κοινές περιπολίες στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τουρκικά πλοία, κάτι που δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα ακόμα κι αν το δεχόταν η κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την Τουρκία και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την προσφυγική κρίση.

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι η πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία έγινε με στόχο να μειωθούν οι προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.


Σχολιάστε εδώ