Πουλάνε τα σπίτια τους για να μην τους τα πάρουν οι Τράπεζες!

Πανικόβλητοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών από την αρπαγή των Τραπεζών μας από τα διεθνή κοράκια (είναι κοινό μυστικό ότι ο μόνος θεός που προσκυνάνε είναι το πώς θα βγάλουν λεφτά και δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα τινάξει το θύμα τους – λάφυρό τους) τρέχουν να πουλήσουν όσο όσο τη δεύτερη ή την τρίτη κατοικία που μπορεί να έχουν, αφού με την ανακεφαλαιοποίηση μόνο η πρώτη κατοικία προστατεύεται από πλειστηριασμό με τον νόμο Κατσέλη. Κι αυτή μέχρι ενός ποσού.

Τρέχουν να γλιτώσουν ό,τι τους έχει απομείνει από τα έξι χρόνια της πανωλεθρίας, πριν ορμήξουν τα αρπακτικά και τους τα πάρουν, από τη στιγμή που η Τράπεζα, αν δεν καλύπτεται από την αξία της πρώτης κατοικίας που δεν προστατεύεται, με δεδομένη και την κατρακύλα των τιμών –ακόμη και πάνω από 50%–, θα προχωράει στην κατάσχεση όποιου άλλου ακινήτου έχει στην κατοχή του ο δανειολήπτης για να πάρει τα λεφτά που της χρωστάει.

Ο κόσμος πουλάει για ένα κομμάτι ψωμί ό,τι έκτισε εδώ και πολλά χρόνια, δουλεύοντας μέρα – νύχτα… Εδώ φέρατε τον Έλληνα, κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνήσατε τη χώρα από το 1974 και ο κόσμος σάς εμπιστεύθηκε τη ζωή τη δική του και των παιδιών του, αλλά κι εσύ, Αλέξη Τσίπρα, που έχεις μερίδιο ευθύνης για τον έναν χρόνο που έχεις στα χέρια σου το τιμόνι του τόπου μας. Και τώρα ο χαμένος είναι ο λαός, που το μόνο που χρεώνεται είναι ότι σας ψήφιζε… Αλλά όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι το μοιραίο 2009, κανένας πρωθυπουργός δεν του κτύπησε το καμπανάκι…

Και τώρα πάλι τρέχει από το πρωί ως το άλλο πρωί σαν τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο…

ΥΓ.: Το σύνολο των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων ανέρχεται στα 28 δισ. ευρώ, από τα οποία μόνο τα 12 δισ. ευρώ αφορούν πρώτη κατοικία.


Σχολιάστε εδώ