Παιδονόμο χρειάζεται η κυβέρνηση…

Όταν ξέσπασαν οι αντιδράσεις το απόγευμα της Τετάρτης και έγινε χαμός στα δελτία των καναλιών, ο υπουργός διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν εννοούσε αυτό, τα έβαλε με τους δημοσιογράφους και δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα για αποδείξεις το 2015.

Τη σκυτάλη πήρε την επομένη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας… θύμωσε με κάποιες ερωτήσεις και άρχισε τον… εξάψαλμο (με ευθύνη και ενός συντάκτη, που κάποιες ακραίες φράσεις του –και εδώ έχει τον λόγο η ΕΣΗΕΑ– ήταν λες και απευθύνονταν σε λόχο…).

Δεν ξέρουμε αν η εικόνα αυτή ήταν συμπτωματική ή προδίδει εκνευρισμό από τις αντιδράσεις του κόσμου στα μέτρα (νέοι φόροι, αυξήσεις παντού κ.λπ.), που έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο άλλα περίμενε ο λαός και άλλα βλέπει.

Όποιος κι αν είναι όμως ο λόγος, τέτοιου είδους συμπεριφορές όχι μόνο δεν βοηθάνε καθόλου την εικόνα της κυβέρνησης αλλά δίνουν και την εντύπωση μιας αυταρχικότητας, που προκαλεί τους πολίτες, ακόμη κι εκείνους που δεν ανήκουν σε άλλα κόμματα και έχουν εκτίμηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Και αρχίζει ο προβληματισμός για το πού το πάνε… Γι’ αυτό και ο Τσίπρας θα πρέπει να παρέμβει και, εν ανάγκη, να ορίσει κάποιον από το επιτελείο του ως… παιδονόμο. Με πρώτο μέτρο, τη διαγραφή από το λεξιλόγιο των κυβερνητικών μελών τού «είπα – ξείπα».


Σχολιάστε εδώ