Διλήμματα πολλά στους ΑΝΕΛ

Αν και ο Π. Καμμένος στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται βέβαιος ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα θελήσει να τον «πουλήσει» πολιτικά, η ανησυχία είναι εμφανής μεταξύ των στελεχών για το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν κάποια στιγμή να κατέβουν από το τρένο της εξουσίας.

Πρώτον, διότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για την κυβέρνηση, αφού θα δοκιμαστεί και η συνοχή και η αντοχή της, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε εγγύηση ότι τελικώς θα βγει αλώβητη. Και, δεύτερον, διότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ως προαπαιτούμενο την… αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ αλλά και Ένωση Κεντρώων έχουν αποκλείσει την περίπτωση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου με τον Π. Καμμένο, ταυτίζοντας τους ΑΝΕΛ με την Ακροδεξιά.

Ενδεικτική της αμηχανίας (ανησυχίας) που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος είναι και η ξαφνική αλλαγή στάσης του κ. Καμμένου στο ζήτημα των συνεργασιών. Ενώ μέχρι πρότινος απέκλειε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, σε πρόσφατη (τηλεοπτική) συνέντευξή του ανέφερε ότι όχι μόνον δεν είναι αντίθετος με τις συνεργασίες, αλλά ότι τις επιδιώκει κιόλας! Καλού-κακού, πάντως, διατηρεί ενεργή τη σκληρή διαμάχη με το ΠΑΣΟΚ, καθώς δύο φορές στη διάρκεια της εβδομάδας η εκπρόσωπος Τύπου Μ. Χρυσοβελώνη επιτέθηκε στη Φ. Γεννηματά, την οποία κατηγόρησε ότι είναι υπό την ομηρία του Β. Βενιζέλου.


Σχολιάστε εδώ